18 Nisan 2024, Perşembe

Davetsiz misafirin sözü ağlattı

19 Mayıs 2016, Perşembe 09:18

     


Çine Özel Alinda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilçede ilk kez gerçekleştirdiği Engelliler Gecesi’ne davetli olmadığı halde katılan Yatağanlı Mustafa Suphi Aydoğmuş, Çineli Savaş Yıldız’a akülü tekerlekli sandalye sözü verdi.

 

Çine Özel Alinda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilçede ilk kez gerçekleştirdiği Engelliler Gecesi’ne davetli olmadığı halde tesadüfen öğrendiğini ve katılmak için Yatağan’dan Çine’ye geldiğini ifade eden Mustafa Suphi Aydoğmuş, Yatağan’da özel bir şirkette bekçilik yaptığını, Çine’de bir engelliyi sevindirmek için geldiğini söyledi. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 17 yaşındaki yürüme engelli Savaş Yıldız’a Aymelek Derneği tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi. Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş, Savaş Yıldız’a 18 yaşını doldurduğunda akülü tekerlekli sandalye alma sözü verdi. Bu sırada sahneye çıkan gecenin davetsiz misafiri Yatağanlı bekçi Mustafa Suphi Aydoğmuş, Yıldız’a akülü tekerlekli sandalyeyi kendisi almak istediğini belirtti. Aydoğmuş’un bu sözleri üzerine Aymelek Dernek Başkanı Yurdagül Altınbaş ve dernek üyeleri ile salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

 

"DÜNYA İÇİN BARIŞ İSTİYORUM"

Yardımsever Mustafa Suphi Aydoğmuş, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘’Ben arkadaşımızın isminin Savaş değil de Barış olmasını dilerdim. Hepimiz engelli adayıyız. Engelliler de bizim gibi insanlar. Ben onları çok seviyorum. Ben Savaş’ın yaşı 18’e girmeden akülü tekerlekli sandalye almak istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ben dünya için barış istiyorum.’’ (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler