20 Nisan 2024, Cumartesi

Çineli gençler bayramlarını kutladı

19 Mayıs 2016, Perşembe 15:06

     


Ülkenin her yerinde olduğu gibi Çine’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Çine Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Büstü önüne çelenk bırakıldı. Ardından kutlamalar Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Çine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyonu ve Çine Madran Anadolu Lisesi’nin koordinasyonu ile gerçekleştirilen programda, güne özel şiir ve şarkılar söylendi. İstiklal Marşını okuma yarışmasında ilçe birincisi olan Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencisi Serhat Yavuzkan İstiklal Marşı’nı okudu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında yapılan atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalyaları, protokol tarafından verildi.

 

Kutlamaya, Çine Jandarma Komutanı Kıdemli Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Askerlik Şubesi Daire Başkanı Başçavuş Cuma Ali Nacak, İlçe Emniyet Amiri Akın Çetin, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

TÜRK GENÇLİĞİNE GÜVENDİLER VE YANILMADILAR

Çine Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘’Gençlerimiz ile dünyanın en güçlüsü olma yolunda emin adımlarla yürüyüşümüzü sürdürmekteyiz. Türk genci tarihin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071’de Malazgirt’te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı, 1453’te Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u fethetmek için Türk genine güvendi ve yanılmadı, 1915’te Çanakkale Savaşları’nda Türk ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz.’’ (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler