19 Mart 2024, Salı

Çineli öğrencilerden MEKAS gezisi

19 Ocak 2019, Cumartesi 11:41

     


Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alanı öğrencileri Meslek Eğitimine Katılım Sağlama (MEKAS) Projesi kapsamında Aydın Aymira Otel ve Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Bölümü’nü ziyaret etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen yıl hayata geçirdiği Meslek Eğitimine Katılım Sağlama (MEKAS) Projesi kapsamında Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi öğrencileri, öğretmen Serkan Yıldız ve Ersan Özdemir'le birlikte Aydın Aymira Otel ve Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Bölümü’nü ziyaret etti. Aydınlı iş adamı Aymira Otel sahibi Abdurrahim Tikbaş, öğrencilere hayat hikayesi, kariyer geçmişi ve iş hayatını anlattı, bilgiler verdi. Aydın Aymira Otel Sorumlu Personeli İbrahim Sicim'se öğrencileri, personel alımında dikkat edilecek hususlar, oteldeki personelin çalışma şekli ve çalışma prensipleri hakkında bilgilendirdi. Abdurrahim Tikbaş, meslek liselerinden stajyer öğrenci çalıştırdıklarını belirterek gelecek yıl otellerinde iki öğrenciye staj yapma imkanı tanıyacaklarını bildirdi. Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alanı öğrencileri Aymira Otel'in ardından Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Büro Yönetimi bölümünde verilen dersler, devamsızlık, sınav sistemi ve mezun olduktan sonraki iş imkanları hakkında bilgi alan öğrenciler Aydın’da bu alanda iş imkanının da fazla olduğunu öğrendi.

 

"MESLEK SAHİBİ OLMALARINI HAYAL EDİYORUZ"

Gezinin öğrencilerin kariyer planları için çok verimli geçtiğini ifade eden Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yasin Hastürk: "Türkiye’de mesleki eğitim son yıllarda hak ettiği ilgiyi görememekte. Ülkemizdeki meslek lisesi oranı tüm liselerin sadece %35’ini oluşturmakta. Biz bu oranın yükselmesi için çalışıyoruz. Çünkü meslek liseleri sanıldığı gibi “ara eleman" değil, “ana eleman" yetiştiren okullardır. Yani meslek lisesinde öğrenim gören kişiler, mezun olduktan sonra aslında çalıştıkları kurumun ana elemanlarıdır ve o kurumlar için çok önemlidir. Bize göre iş sahibi olmakla meslek sahibi olmak farklı şeylerdir. Meslek sahibi olmak, belirli bir konuda uzman ve yeterli donanıma sahip olmak demektir. Biz, öğrencilerimizin herhangi bir iş sahibi değil, birer meslek sahibi olmalarını hayal ediyoruz. Bunun bilinciyle çalışıyor ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler