29 Mart 2024, Cuma

GMİ’den işten çıkarma tepkisi

18 Kasım 2016, Cuma 18:01

     


Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Polat Maden A.Ş.’de çalışan sendika üyesi 8 işçinin işten çıkarıldığını, sendika üyesi olan diğer işçilerin de tehditle istifaya zorlandığını öne sürdü.

 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve işten çıkarılan işçilerle birlikte Polat Maden A.Ş.’nin Çine’deki fabrikasının önünde bir basın açıklaması yaptı.

Polat Maden A.Ş.’ye ait iş yerlerinde kuvars/kuvarsit üretiminde çalışan 148 kişinin sendikaya üye olduğunu bu sayede iş yerinde yetkili sendika durumuna geldiklerini söyleyen İsa Mutlu, “İşveren burada örgütlenen kardeşlerimizi işten atıyor. Çalışanları da işten atmakla tehdit ediyor ve sendikamızdan istifa etmeye zorluyor. İşverenin bu tutumu doğru değildir” dedi.

 

"GELİN UZLAŞALIM"

Polat Maden A.Ş.’ye bağlı diğer iş yerlerinde sendika tecrübesi yaşandığını ve başarılı işler yapıldığını ifade eden Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Onları bizimle görüşmeye davet ediyoruz. Biz yasal haklarımızı kullanıyoruz. Mağdur edilen arkadaşlarımızın yasal haklarını da biliyoruz. Biz sadece arkadaşlarımızın değil, iş verinin de maddi ve manevi zarar göreceği bu sürecin sürdürmesini istemiyoruz. Sorun çıkarıp kavga etmek için gelmedik. Türkiye’nin ve dünyanın saygın kuruluşlarında biri olan Polat Holding'in sahibi İbrahim Polat’ın bu uygulamalar karşısında vicdanen razı olmayacağını tahmin ediyor ve bir ana önce yetkililere talimat vermelerini istiyoruz. Gelin bu işi masada uzlaşı içinde bitirelim” (NACİ ERİŞ)







 
Son Eklenen Haberler