20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de mahalleler birleştirilecek mi?

18 Ekim 2019, Cuma 15:29

     


Çine'de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan 'yerleşim merkezleri kademelenmesi çalışması köy anketi' ilçedeki bazı mahallelerin birleştirilme olasılığını gündeme getirdi.

 

Çine'de, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından mahalle muhtarlarına anket yapıldı. Yerleşim merkezleri kademelenmesi çalışması köy anketi ile muhtarlara mahallelerin nüfus ve yapısı ile ilgili yerleşik alan hakkında bir çok sorular sorularak cevaplamaları istendi. Bakanlık tarafından muhtarlara iletilen anket bildirisinde, "yerleşim merkezlerinin kademelenmesi, araştırması, kamu kurum ve kuruluşlarının politika geliştirme ve karar alma süreçlerinde yönlendirici özel sektörün yatırım kararlarında da katkı sağlayıcı olması açısından son derece önemli görülmektedir. Çalışma sektörel ve bölgesel yatırım kararlarının alınması, köylerimiz, beldelerimiz ve mahallelerimiz başta olmak üzere tüm yerleşim birimlerinin hizmet alma etkinliğinin artırılması, köy ve beldelerin yakın çevresi ile bütünleşme durumu ve sürdürülebilirliğinin tespit edilmesi gibi konulara hizmet edecektir" ifadesine yer verdi.

 

BÜTÜNLEŞME DURUMU...

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan anket çalışması ile mahalle muhtarlarına, hizmet alanı, iş gücü hareketliliği, ekonomik faaliyetler, üretim faaliyetleri, nüfus ve mahalli yapı gibi konularla ilgili 28 soru yöneltildi. Bazı muhtarlar bildiride yer alan "köy ve beldelerin yakın çevresi ile bütünleşme durumu ve sürdürülebilirliğinin tespit edilmesi" cümlesini mahallelerin birleştirilecek olmasına yorumladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler