19 Nisan 2024, Cuma

Azmi ile örnek

18 Ekim 2016, Salı 13:07

     


Aydın Efeler’de yaşayan ailesinin geçimini sağlamak ve 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşılamak için sokaklarda kalem, yara bandı gibi malzemeler satan engelli Bayram Aktaş, azmi ile herkese örnek oluyor.

 

 

Muş’un Varto ilçesinde 19 yıl önce meydana gelen ve büyük yıkımlara ve ölümlere neden olan depremden sonra Adana’ya taşınan ancak burada hasımları olduğu için Aydın’a göç ettiklerini söyleyen Bayram Aktaş, vatani görevini yapmak için gittiği İstanbul’da arkadaşının kendisini G3 tüfeği ile kaza ile vurmasının ardından engelli kaldığını söyledi.

Evli ve 3 çocuk sahibi Aktaş, ailesinin ve çocuklarının iyi eğitim alabilmesi için sokaklarda kalem, yara bandı gibi malzemeler satmaya başladığını ifade etti.

Yaşamını ailesine adayan Bayram Aktaş, “Askerde nöbet değişimi sırasında arkadaşım yanlışlıkla beni vurdu. Omzumdan giren mermi, sinir sistemimde büyük hasara yol açtı ve hareket kabiliyetimi etkiledi. Hareket etmekte çok güçlük çekiyorum, özellikle yürümekte zorlanıyorum. Bir ara psikolojim de bozuldu ama benden daha kötülerini de gördüm ve Allah’a şükrettim. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Gazi maaşı olarak 940 lira alıyorum. Valilik, kış aylarında kömür yardımı yapıyor. Allah devletimize zeval vermesin. 79 milyon insan yaşıyor. Bir de şimdi Suriyelilere bakıyor. Bir yandan PKK, bir yandaş DEAŞ, bir yandan FETÖ. Kolay değil, düşmanımız çok. İnşallah önümüzdeki günler daha iyi olur. Devletimiz bizlere daha çok yardım eder. Çocuklarımın okuması için çalışıyor, kalem, yara bandı gibi malzemeler satıyorum. Aydınlılardan Allah razı olsun, onlar benim çabalarımı görmezden gelmiyor. Kanımın son damlasına kadar çocuklarım için çalışacağım” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler