25 Nisan 2024, Perşembe

"Çine ve Karpuzlu için şart"

18 Ağustos 2014, Pazartesi 14:42

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, ayda iki gün Çine'ye gelen gezici araç muayene istasyonunun Çine ve Karpuzlu'nun ortak kullanabileceği bir yerde sabitleştirilmesi gerektiğini belirtti. Çine ve Karpuzlu'da ortalama toplam 26 bin araç olduğunu açıklayan Öter, "Sabit araç muayene istasyonu Çine ve Karpuzlu için şart" dedi.

 

Sabit araç muayene istasyonunun özel bir istek olmadığını söyleyen Öter, "İstasyonda yapılan işlemler kamu yararına yapılıyor. Çine Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği'nden alınan son verilere göre, Çine ve Karpuzlu'da 3 bin 33 traktör, 4 bin 310 motosiklet, 680 minibüs, 434 kamyon, 71 çekici, 252 otobüs, 93 yarı römork, 8 bin 238 otomobil, 2 bin 481 kamyonet ve kayıtlı olmayan 6 bine yakın araç bulunuyor. Bu rakamlar ele alındığında 2 ilçede toplam ortalama 26 bin araç mevcut. Devlet adına araç muayene hizmetini veren yüklenici firma TÜVTÜRK'ten bu 2 ilçemizin ortasında sabit bir araç muayene istasyonu açmasını istiyoruz. Eğer sabit bir araç muayene istasyonu kurulur ise, günde 50 araç muayene etme potansiyeli olacak. Bu da günlük 10 bin TL, yıllık ise 3 milyon 130 bin TL ciro demektir. TÜVTÜRK'ün bu muayene istasyonunu açmasında hiç bir sıkıntı olmadığı gibi, zararı da olmayacak hatta kar elde edecektir" dedi.

 

"24 BİN ARAÇ SAHİBİ MAĞDUR OLUYOR"

Ayda 2 gün Çine'ye gelen gezici araç muayene istasyonunun 2 günde sadece 60 araç muayene kapasitesi olduğunu ifade eden Öter, "26 bine yakın araçtan bir yılda sadece bin 440 araç muayene edilebiliyor. Geride kalan 24 bin civarındaki araç sahipleri mağdur oluyor. Çoğu araç sahibi, Aydın'daki araç muayene istasyonuna gitmek zorunda kalıyor. Hal böyle olunca traktör sürücüleri ile motosiklet sürücülerinin yüzde 80'i araçlarını muayenesiz kullanıyor. Bunun en büyük sebebi ulaşım zorluğu. Çine'den Aydın'a en uzak yerleşim yeri yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta. Bu mesafe, motosiklet ve traktörler için çok tehlikeli. Vatandaşlarımız can ve mal güvenlikleri için traktör ve motor ile Aydın'a gitmek istemiyor. Diğer araç sahiplerinin büyük bir kısmı mecburen kendilerini tehlikeye atarak Aydın'a gidiyor. Böylelikle araç muayene giderine birde yakıt ücreti de oluşuyor" diye konuştu.

 

"HERKES KAZANACAK"

Çine ve Karpuzlu'nun ortak kullanabileceği bir sabit araç muayene istasyonu ile herkesin kazanacağını söyleyen Öter, "Sürücülerimiz Aydın'a gitmekten kurtulacak. Muayenelerini aksatmayacaklar. Kar elde edecek olan TÜVTÜRK kazanacak. Bunların dışında Çine Sanayi esnafı da kazanacak. Aydın'da muayeneye giden araçlarda çıkan arızalar mecburen Aydın sanayisinde gideriliyor. Böylelikle Çine esnafı müşterisi olan vatandaşlardan yararlanamıyor. Ya da Çine sanayisindeki dostuna, ustasına aracını tamir ettirmek isteyen araç sahipleri tekrar geri dönerek, bir daha Aydın'a gitmek zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

 

"GEREKİRSE KONUYU MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ"

Çine ve Karpuzlu'nun ortak kullanımı için sabit bir araç muayene istasyonunun şart olduğunu dile getiren Başkan Öter, "Bu konu üzerinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu hizmeti vatandaşlarımıza kazandırmak istiyoruz. Aydın, Çine ve Karpuzlulu yetkililer ile temaslarda bulunacağız. Bu bir kamu hizmetidir. Hizmeti kamu yararına istiyoruz. Yüklenici firmanın bu hizmeti yerinde vermesi gerekir. Gerekirse imza toplayacak ve konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler