20 Nisan 2024, Cumartesi

STK temsilcileri darbe girişimine tepkili

18 Temmuz 2016, Pazartesi 09:49

     


Türkiye hükümetine karşı bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi milletin duyarlılığı geri püskürtüldü. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çine’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bu darbe girişimine tepkisiz kalmazken, başkanlar milli birlik çağrısında bulundu.

 

İşte Çine’deki bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin darbe girişimine ilişkin açıklamaları:

 

BAŞKAN UYAR: ŞEREFSİZLER EMELLERİNE ULAŞAMADILAR

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar: Fetullahcılar satın almış bizim subayları kınıyorum. Bizim çoluk çocuğun güvenliği, geleceğimiz ve ülkemiz için verdiğimiz vergiler ile geçinen bu darbeciler, tabiri caiz ise şerefsizler, emellerine ulaşamadılar. Türk milleti güçlü olduğu sürece bu gibi sapkınlıklara izin vermeyecektir. Biz her zaman ülkemiz için kellemizi taşın altına koymaya hazırız. Eğer vatandaş duyarlı olmasaydı, geçmişte yaşanan darbe olayları yeniden tekrarlanacaktı, kelleler gidecekti. Allah milletimize zeval vermesin.

 

BAŞKAN ÖTER: BU ÜLKEDE DEMOKRASİ VAR

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter: Milletin parasıyla, devletin parasıyla çalışan komutanların, millete sivil halka silah sıkması kabul edilemez. Bu ülkede demokrasi var. Yöneticiler, seçimle, halkın çoğunluğu ile gelir veya giderler. Askeri darbe, vesayet hiçbir ferde hak değildir ve kabul etmiyoruz. Bu yapılan darbe girişimi alçaklıktır, karaktersizliktir, şerefsizliktir. Medyamızdan Allah razı olsun, bu konuda doğru yayın yaptı. Eğer geçtiğimiz dönemdeki darbeler yapılmamış olsa 50 yıl daha ilerideydik. Bu ülkeyi 50 yıl geri götürmek istediler. Başaramayacaklar, başaramazlar. 75 milyon Türk halkı iki bin kişinin eğitimsiz, bilinçsiz vesayeti altına girecek bir toplum değildir. Biz, demokrasinin gereğini yapmak ve yaşatmakla yükümlüyüz. Esnafımız vergilerini sivil halka silah sıkmaları için değil, ülkeyi korumak için vermektedir. Şerefsizler ülkeyi korumak yerine yönetme fikrine erişmişlerdir. Halk seçim zamanında gider yönetimi kendisi seçer. Bazı sosyal paylaşım sitelerinde bu işi ciddiye almayan vatandaşlarımız var, ben bu kişilerin beyninden, karakterinden şüphe ediyorum. Bu darbe girişimini övenlerin tespit edilip yargılanması gerekiyor.

 

BAŞKAN ÖZDEN: DARBE SÖZCÜĞÜ TEDAVÜLDEN KALKACAKTIR

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Celal Özden: Darbe dönemlerinin kapandığı bir dönemde bu yapılanı tasvip etmiyoruz. En güzel yönetim şekli demokrasidir. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. Tüm dünyada demokrasi gelişti. Dünyada çok az bir grup hariç, herkes demokrasi istiyor. Halk her şeyin bilincinde. Artık darbe sözcüğü bile tedavülden kalkacaktır. Milletimizin demokrasiye sahip çıkması çok sevindirici ama yaşadığımız bu olay, bir o kadar da üzüntü vericiydi. Allah bize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın.

 

BAŞKAN ATIGAN: EZAN SESLERİ KESİLMESİN, BAYRAĞIMIZ DALGALANSIN

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan: Allah bize bu günleri tekrar yaşatmasın. Bu ezan sesleri kesilmesin. Bayrağımız göklerde hep dalgalansın. İstikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Millet olarak ayaktayız. 80 ihtilalinde uyanık değildik. Huzur istiyoruz. Dış güçlere hayır diyoruz. Bu olanlara inanmak istemiyorum. Bu vatanın vergisiyle maaş alan, yemeğini yiyen, Türk milletine, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a nasıl silah doğrultabilir. Akla mantığa sığmayacak şeyler bunlar. Bunların beyinleri yıkanmış. Bunlar hak ettikleri cezayı alacaklardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

BAŞKAN GÖKBEL: SEÇİMLE GELEN SADECE SEÇİMLE GİDER

Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel: Milletin oyu ile gelenler, illegal yöntemler ile gitmemeli. Gelen seçimle, giden de seçimle belirlenmeli. Seçimle gelen seçimle gider. Halk bir iktidarı indirecekse bunu sandık başında yapar. Hükümetin bu gibi darbe yolları ile görevinin başından alınmasına karşıyım. Hangi siyasi görüş olursa olsun, demokratik yollar çerçevesinde bazı kararlar alınmalı. 1980 ihtilalinde Çine Lisesi son sınıf öğrencisiydim ve okulu yarım bırakmak zorunda kaldım.

 

BAŞKAN AKDAM: EN YÜKSEK SEVİYEDE KINIYORUM

145 Nolu Çine Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Akdam: Darbeye sonuna kadar karşıyım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, Türk halkının gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Bu gibi darbe girişimleri terörden daha tehlikeli. Bu darbe girişimini en yüksek seviyede kınıyorum. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler