24 Nisan 2024, Çarşamba

İlçe başkanlarından darbe girişimine tepki

18 Temmuz 2016, Pazartesi 09:43

     


Darbe girişimine Çine'deki siyasi parti temsilcilerinden tepki geldi. Başkanlar darbe girişimlerinin ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini söyledi.

Çine'deki siyasi parti ilçe başkanlarının darbe girişimleri ile ilgili açıklamaları şöyle:

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun:

Eski darbe dönemleri geride kalmıştır. Adnan Menderes'i yediler. Recep Tayyip Erdoğan’ı yiyemeyecekler. Milletimiz, sağduyulu olup milli iradesine sahip çıkmıştır. Darbe girişimi içinde olan herkes cezasını çekecektir. Paralel yapının iç yüzü işte budur. Darbecilere bu millet bir kez daha imkan vermeyecek. İşte Fetocuların gerçek yüzü bu. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak verdik. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Gün birlik günüdür. Darbeciler asla emellerine ulaşamayacaktır.

 

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin:

Ülkemizde dün sahneye konan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel başkanımız yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara'da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemiştir. Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra Cumhuriyet ve demokrasiye olan inancının başta Genel Başkanımız olmak üzere örgütlerimiz bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir. Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin mecliste yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve Gazi Meclis söylemini hak eden Büyük Millet Meclisi milletvekilleriyle bir kez daha gazilik unvanını hak etmiştir. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunarız.

 

MHP Çine İlçe Başkanı Mehmet Yavuz:

Taşlar yerine oturmadan bir şey söylemek mümkün değil. Ben ordumuzun kendi içinde bulunduğu zedelenmeden ötürü çok üzüntülüyüm. Türk halkı birbirini vurur hale getirilmiştir. Darbelere sığınmak bizim düşüncemiz olamaz. Demokraside çareler tükenmez. Çok hatalar yapan, sınıfta kalan hükümet yetkilileri de kendi eksikliklerini görmezden gelmemelidir. Bu darbe girişimini yapanların yanında bunu yapmaya fırsat verenler de istifa etmelidir. Bu olaydan ülkemizin selameti ve demokrasimizin teminatı açısından ders çıkarılmalıdır. Cumhurbaşkanı her gün toplumu geren söylemlerden vazgeçmeli. Bu olay hırs noktasına gelebilir, buna imkan verilmemeli. Bu yaşanan olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Millet sokağa demokrasi sevdasından çok TSK’da emir komuta zinciri kırıldığı için isyan etti. Türk milleti ordusunu ordusundan daha çok korumak ister.

 

KARPUZLU

MHP Karpuzlu İlçe Başkanı Hasan Nergiz:

Şu anda büyük bir dünya devleti olmadığımız bir Orta Doğu devleti olduğumuz ortaya çıkmıştır. Türkiye’de her yaşanan patlamada olduğu gibi bunda da bir istihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyorum. Sebepleri araştırılır ortaya çıkarılır. Yine zararı milletimiz çekecektir. Darbeler hukuksuzdur. İnşallah bu darbe girişimi çok zarar vermeden sonuçlanır. Bunun sonuçlarını Türkiye her alanda hissedecektir. Burada üzerine basa basa söylüyorum ne yazık ki Türkiye’de istihbarat yeterli çalışmayı yapamıyor. Akla iyi şeyler gelmiyor. Milletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için TSK içerisindeki aklı selim komutanlarımız gereğini yapmışlardır. Allah onlardan razı olsun.

 

AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner:

Millet iradesine karşı darbe girişimi oldu. Siyasi görüş ne olursa olsun halk buna karşı koydu. Bu darbe girişimi sadece AK Parti’ye değil, milletin iradesine yönelikti. Milli iradesine sahip çıkan halkımızdan Allah razı olsun, onlarla gurur duyuyoruz. Artık millet darbelerden gerçekten korkmuyor. Bu çağda böyle bir şeye artık milletimizin tahammülü yok.

 

CHP Karpuzlu İlçe Başkanı Kerim Yüksel:

Türkiye bu gibi olaylarla anılmamalı. Bir yandan kafamızda soru işaretleri var. Senaryo mu darbe mi belli değil. Darbe yapılacaksa gece herkes yatağından alınır. Bu tür darbelerin yapılması hoş bir şey değildir, kınıyoruz. 

 







 
Son Eklenen Haberler