25 Nisan 2024, Perşembe

Bu mahallenin su sorunu hiç bitmiyor

18 Temmuz 2016, Pazartesi 14:48

     


Çine’nin Karanfiller Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yıllardan bu yana çektikleri su sıkıntısının dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Sondaj suyu yetmediği için 6 kilometre uzaklıktaki komşu mahalle Altınova’dan araç ve eşeklerle evlerine su taşıdıklarını söyleyen mahalle halkı, ''Bu devirde bu çileyi çekmek istemiyoruz'' dedi. 10 gündür çeşmelerden su akmadığını belirten mahalle halkı, durumu Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı (ASKİ) yetkililerine bildirdiklerini ve çaresiz bir şekilde beklediklerini söyledi.

 

“BU ÇİLE BİTSİN”

Karanfiller Mahallesi’nde 40 ev ve 130 kişinin yaşadığını söyleyen mahalle sakinlerinden 46 yaşındaki Abdulgani Şen, “Su sorunu bu mahallenin kuruluşunda bu yana yaşanıyor. Su olmadığı için gençler mahalleden kaçıyor. Yıllardan bu yana bu sıkıntımızı yetkililere bildirmemize rağmen sorun bir türlü giderilmedi. Bu çile bitsin artık” dedi.

 

“10 GÜNDÜR ÇEŞMELERDEN SU AKMIYOR”

Mahalle halkının arabalarla ve eşeklerle su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirten Şen, “Sondaj suyumuz yetersiz olduğu için 10 gündür çeşmelerimizden su akmıyor. Kullanacağımız suyu araçlarla 6 kilometre uzaklıkta komşu mahallemiz Altınova’dan taşıyoruz. Aracı olmayan kişiler de eşeklerle Topçam Barajı'dan su taşıyor. Baraja iki kilometre uzaklıktayız. Hem suya çok yakınız hem de bir o kadar uzağız. Su sorunumuzun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden 74 yaşındaki Necati Gümüş, “Sahipsiz kaldık. Yetkililerden bir yardım elinin uzanmasını bekliyoruz. Havaların sıcak olmasıyla su ihtiyacımız daha çok oluyor. Bu sorun bu şekilde devam ederse mahalle halkı olarak kokacağız. Her yıl aynı sorunla yaşamak canımıza tak etti. çok vahim bir durumdayız” dedi.

Mahallelerine 3 günde bir saat su verildiğini söyleyen Gümüş, her evin avlusunda bir su deposu bulunduğunu ve bu depodan çeşmelere hidroforla su akıttıklarını söyledi.

Gümüş, susuzluktan ağaçların da kurumaya başladığını sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler