24 Nisan 2024, Çarşamba

“Türkiye’nin geleceğini sıkıntılı görüyorum”

18 Nisan 2015, Cumartesi 10:46

     


Çine Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konferans veren Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, “Türkiye’nin geleceğini çok sıkıntılı görüyorum” dedi.

 

Hz. Muhammed Efendimizi tanıyıp, örnek alarak hayatımızı ona göre düzenlersek hiçbir problemimiz kalmaz” diyen Yıldırım, Çok insanla iç içe yaşıyoruz. İki türlü insan vardır. Bir seçemediklerimiz, iki seçtiklerimiz. Hz. Muhammed Efendimizin bir tek bedduası vardır. Oda ‘annesi ve babasının rızasını almayan evladın iki yakası bu dünyada bir araya gelmesin’ olmuştur. Bizi teröre teşvik etmediği, ahlaksızlığa teşvik etmediği sürece seçemediğimiz insanlar ile iyi geçinmek zorundayız.

 

“TÜRKİYE’DEKİ DARGINLIKLARIN YÜZDE DOKSANI MİRAS MESELESİDİR”

Şimdi bu sözümü üzerinize alının. Türkiye’deki dargınlıkların yüzde doksanı akrabalar arasında ve bunun yüzde doksanı da miras meselesidir. Bakın, para gelip geçici ve olup biten, giden gelendir. Ama ya kardeş. Kardeşin fiyatı var mıdır? Bir düğün yapacaksın kardeşin yok. Bir cenazen var kardeşin yok. Ondan sonra çıkacaksın, Allah diyeceksin.

 

SIRRINI AÇIKLADI

Bakın 41 yıllık evliyim. Size burada bir sırrımı açıklayacağım. Baktım, gördüm ki benim hanım, anneme ne yaptıysa, gelini de şimdi aynısını yapıyor. Hanımlar beyler bu dünya etme bulma dünyası. Kendi aile içinde yaşamayı birlikte bilmeyen toplumların kültürleri yok olmaya yüz tutar.

 

“ÇOCUKLARI BIRAKIN DEDELERİ NENELERİ BÜYÜTSÜN”

Çocuklarımızı mutlaka dedelerimizin, nenelerimizin yanında büyütelim. Hiç bir öğretmen, hiçbir kreş dede ve nenenin şefkatini veremez. İnsan sakinleşmek için esrar kullanır. Biri diyor ki ya hocam oğluma motor aldım, yat aldım ama hala esrar kullanıyor. İnsan neden sakinleşme ihtiyacı duyar biliyormusunuz, sevgisizlikten. Dede, nene severse çocuk sakinleşir. Sevgi görmeyen çocuk uyuşturucu kullanır. Birde saygı göstermezseniz terör çocuğunuzu alır bilmem sen nerenin sorumlususun der. Çocukta vay ben neymişim der ve aldanır. Bin yıllık tarihimizden gelen ailevi değerlerimizi korumalıyız. Televizyon kanallarında çarpık ilişkiler gösteriliyor. Düşündüğümüz zaman tüylerimizin ürperdiği korkunç olaylar görüyoruz. Bu bakımdan ben Türkiye’nin geleceğini çok sıkıntılı görüyorum.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler