20 Nisan 2024, Cumartesi

Hz. Muhammed’in sözleriyle belediyeleri eleştirdi

18 Nisan 2015, Cumartesi 10:43

     


Çine Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konferans veren Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Hz. Muhammed’in çevre yaşamı hakkındaki sözlerini aktararak, günümüz belediyelerini eleştirdi.

 

İnsanın anne, baba ve akrabalarından sonra seçmesi imkânsız olan bir başka unsurun ise çevresi yani yaşadığı yer olduğunu söyleyen Yıldırım, Hz. Muhammed döneminde Medine’de yapılan çevre düzenlemeleri ve Hz. Muhammed’in çevre ahlakı anlayışı ile günümüzde çevre düzenlemelerinde en çok söze sahip olan belediyeleri eleştirdi.

 

Toplumda her insanın düşünülmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, günümüzde yapılan dar sokakları ve su kaynaklarını kirletme hareketlerini eleştirirken, Hz. Muhammed’in Medine sokaklarının yapımında e dar sokağın 7 deve yan yana geçebileceği genişlikte inşa edilmesini buyurduğunu dile getirirken, “durgun suya ihtiyaç gidermeyin” dediğini söyledi. Ayrıca Hz. Muhammed’in hiçbir evin diğer evin ışığını ve rüzgâr sirkülasyonunu kesmeyecek şekilde inşa edilmesini buyurduğunu aktardı.

 

“Bu çevreyi çocuklarımıza bırakacağız” diyen Yıldırım, Ama biz çağdaşlık uğruna bugün İzmir Körfezi’ni affedersiniz tuvalet lağımı haline getirebiliyoruz. Hep birlikte yaşayacak isek, herkese güzel yaşama hakkını vermek zorundayız” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler