29 Mart 2024, Cuma

Çineli olta balıkçılarının kaçak ağ isyanı

18 Şubat 2020, Salı 16:24

     


Çine'de olta balıkçıları, barajlarda ağ ile yasa dışı avcılık yapanların her geçen gün arttığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Adnan Menderes Barajı ve Topçam Barajı'nda yasak olmasına rağmen atılan ağlar, amatör balıkçıları isyan ettirdi. Çine'de sportif olta balıkçılığının en gözde mekânlarından Adnan Menderes ve Topçam Barajlarında gerçekleştirilen yasak avcılığa izin verilmemesi gerektiğini ifade eden olta balıkçıları bu konuda yetkilileri göreve davet etti.

 

CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Çineli olta balıkçısı Menderes Tutuş, "Ağ atarak yasak şekilde balık avlayanlar var. Barajlarda balık bırakmadılar. Çine'de olta balıkçılığı bir hayli fazla. İnsanlar hafta sonları giderek barajlarda ailesi ile birlikte vakit geçiriyor, bir kaç balık yakalamanın keyfini yaşıyor. Ancak yasak olmasına rağmen barajlarda ağ ile balık tutanlar adeta bu keyfi insanlara yaşatmıyor. Küçüklü büyüklü balıkları ağ ile toplayan bu duyarsız kişiler barajlardaki balık popilasyonu için çok büyük bir tehdit. Malesef bugüne kadar yetkilileri bu sorunumuzu iletmemize rağmen herhangi bir çözüm bulunmadı. Barajlara hala yasak olmasına rağmen ağ atılıyor. Yetkililer, bu olayı bizim takip etmemizi istiyor, eğer bu olayı biz takip edecek isek onlar bu görevi neden yapıyor? Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nü göreve davet ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) de şikayette bulunduk. Yetkililerden bir an önce bu yasak avcılığa müdahale edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler