23 Nisan 2024, Salı

Halepliler için yardım topladılar

17 Aralık 2016, Cumartesi 09:22

     


Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencileri, sivil katliamlarına uğrayan Halep halkına insani yardım ulaştırmak için Kızılay’ın başlattığı kampanyaya destek oldu.

 

Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 11/B sınıfı öğrencileri Dilara Karabulut ve Zeynep Uyar, Suriye’de çıkan iç savaş nedeniyle yurtlarından olan ve Türkiye’ye sığınan Halep halkına yardım elini uzattı. İki öğrenci, Kızılay’ın başlattığı yardım kampanyası kapsamında arkadaşlarından topladıkları giyim eşyalarını, Haleplilere ulaştırılması için Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy’a teslim etti.

 

“DÜNYADA YENİDEN İYİLİK HAKİM OLMALI”

Suriye’de yaşanan savaşa tepki gösteren gençler, “Sanki dünyadaki bütün çıkarcı insanlar, menfaatleri için Suriye ve Irak topraklarında birbiriyle savaşıyor. Maalesef orada, sadece kendi yurtlarında yaşamak isteyen insanlar da bu çıkarcı vicdansızların mağduru oluyor. Artık televizyonlarda her gün ölen ya da yaralanan çocuklar yerine etrafına gülücükler saçan çocukları görmek istiyoruz. Meleklerden farkı olmayan bebeklerin suçu ne? Bir an önce bu insanlar, insan olduklarının farkına varmalı, dünyada yeniden vicdan ve iyilik hakim olmalı'' dedi.

Öğrenciler, ''Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın” diyerek savaşlarda mağdur olan kişilerin sesi olurken zulmedenlere ise tepki gösterdi. Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, gençlere duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler