19 Nisan 2024, Cuma

"Şansınızı deneyin"

17 Kasım 2018, Cumartesi 16:00

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer mahalleleri ziyaret ederek vatandaşları imar barışı hakkında bilgilendirdi. Başkan Dinçer, tapuları sürekli iptal edilen vatandaşlara ise 'Şansınızı deneyin" dedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, mahalleleri ziyaret ederek imar barışı hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Son olarak Karakollar Mahalle halkını imar barışı ile ilgili bilgiler veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 1988-1991 yıllarında uygulanan 2981 Sayılı İmar Affı yasası ile mera olan arazilerin satılmasının ardından 2009 yılında Hazine tarafından yanlışlık yapıldığı gerekçe gösterilerek tapu iptal davası açması ve davayı kazanmasının ardından tapuları iptal edilen vatandaşlara seslenerek, "İmar barışında tapu verilmesi ile ilgili açık bir şey olmamasına rağmen yapınızı belgelemiş ve size ait olduğunu belirlemiş olacaksınız. Müracaat yapmak size kalmış bir şey. İlçemizde 700 kişiyi kapsayan bir tapu sorunu var. Bu tapular bir kaç kere verilip tekrar iptal edilmiş.

 

BAŞKAN DİNÇER: TAPU VERMİYORLAR

Bu yasa bir gecede çıktı. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Siz Çevre Şehircilik Bakanlığına gittiğiniz de sizi geri çevirmiyorlar, paranızı alıyorlar. Ama tapu vermiyorlar. Sadece bununla elektrik ve su bağlatabiliyorsunuz. Tapu alamıyorsunuz. Ne zaman meradan çıkarırlar hazine yaparlar o zaman tapunuzu alabilirsiniz. Bu güne kadar iki üç kez para verdiniz ama hala tapunuz yok. Şansınızı deneyin. Bu işlerden para kazanan inşaat mühendisleri, müteahhit arkadaşlar var. Bu işlemler için para vermek istemiyorsanız. Belediye olarak biz size ücretsiz olarak yardımcı olacağız" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler