19 Mart 2024, Salı

Bu dolandırıcılara dikkat!

17 Ekim 2019, Perşembe 17:04

     


Çine Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Özırmak, dolandırıcıların son günlerde yeni bir kandırma yoluna başvurarak halkı dolandırdığını belirtti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Masum, gariban görünüşlü dolandırıcıların "Bilet alacak param yok" diyerek vatandaşı kandırdığını söyleyen Muhtar Özırmak, "Dolandırıcılar, 'otobüs bileti alacak param yok bir bilet alırmısın" diyerek vatandaşları kandırıyor. Üstelik şerefli bir insan gibi görünerek, "sizden para istemiyorum, sadece bilet alıverin yeter" diyerek yardımsever halkımızın insani duygularını zaafa dönüştürerek kandırıyor. Bu dolandırıcılar daha sonra garaja giderek şahısları adına ayrılan bileti iptal ettirerek paralarını cebe indiriyor" dedi.

 

"VATANDAŞIN MİLLİ DUYGULARI İLE OYNUYORLAR"

Ayrıca muhtar Doğan Özırmak, dolandırıcıların yeni haksız kazanç yöntemlerinin bir tanesinin ise "askere gidiyoruz" yalanı olduğunu söyledi. Barış Pınarı harekatı ile milli duyguların yoğunlaştığı bugünlerde, dolandırıcıların 'askere gidiyoruz' yalanıyla para topladıklarını ifade eden muhtar Özırmak, kimliği belirsiz kişilerin boyunlarına astıkları Türk bayrağı motifli tülbentle kapı kapı gezerek uğradıklarına önce kolonya ikram edip sonra asker harçlığı adı altında para topladıklarını söyledi. Çine halkının çok hayırsever olduğunu belirten Muhtar Özırmak bu yöntemlerle halkı kandıran dolandırıcılara ateş püskürürken, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu, şüpheli görülen kişilerin ise mutlaka kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler