25 Nisan 2024, Perşembe

Aydınlı mahkumlardan duygulandıran yardım

17 Eylül 2014, Çarşamba 09:43

     


Aydın E Tipi Açık Cezaevi mahkumları, Çineli Sabri Gültin ve felçli annesi Nadire Gültin'e, kendi aralarında para toplayıp, yardım yaparak, insanlık dersi verdi. Mahkumlar arasında toplanan para, Çine Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Vekili Yücel Ayvaz Tarafından Sabri Gültin'e eslim edildi.

 

Çine'de Sabri Gültin, babasının vefat etmesiyle birlikte 20 sene önce felç geçirerek yatağa mahkum hale gelen annesine bakmaya başladı. Annesine özenle bakan ve hayatının geri kalan kısmını annesine adayan Sabri Gültin'in bu hikayesi basın aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Haberi Aydın Denge Gazetesi'nden okuyan Aydın E Tipi Açık Cezaevi Mahkumları, aralarında para toplayarak, Sabri Gültin ve annesi Nadire Gültin'e bir miktar para yardımı yapmak istedi. Kendi aralarında bir miktar para toplayan mahkumlar, Cezaevi Müdürlüğü'ne bir dilekçe vererek, paranın aileye kavuşturulmasını talep etti. Mahkumlar tarafından toplanılan para, Cezaevi Müdürlüğü aracılığı ile Çine Kaymakamlığı'na daha sonra da Gültin'e teslim edildi.

 

Kaymakamlık Yazı İşleri görevlilerinin elinden parayı alırken gözlerinin dolduğu görülen Sabri Gültin, çok duygulandığını belirterek, "Annem ve bana sevgilerini hissettiren Aydın E Tipi Açık Cezaevi mahkumlarına çok teşekkür ediyorum. Annemden onların tez zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için dua etmesini isteyeceğim. Onların göndermiş oldukları paranın yanı sıra bana hissettirdikleri sevgilerini anlatacak kelimeler bulmak çok güç. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Allah hepsini sevdiklerine tez zamanda kavuştursun. Hepsinin hayalleri gerçek olur inşallah" diye konuştu.

 

İŞTE O DİLEKÇE

Mahkumların arasında yer alan Selim Polat ve Savaş Zeren, bütün arkadaşları adına yazmış oldukları dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Müdürüm, 21 Ağustos'ta Aydın'ın yerel gazetesi Aydın Denge'de okuduğumuz bir haberden etkilenip Çine Şevketiye Mahallesi'nde yaşayan bir aile için Aydın E Tipi Açık Cezaevi mahkumları olarak küçükte olsa bir yardım topladık. Bu toplanan yardımın Cezaevi Müdürlüğü tarafından Çine Kaymakamlığı'na ulaştırılıp bu aileye verilmesini saygılarımızla arz ederiz." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler