29 Mart 2024, Cuma

Aydınlı kuşçuların yarış heyecanı başladı

17 Nisan 2019, Çarşamba 17:33

     


Aydınlı güvercin severleri yarış heyecanı sardı. Yarış için hazırlanan posta güvercinleri final etabında Sivas'tan Aydın'a salınacak.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Aydınlı posta güvercin sevenlerin merakla beklediği uçuş yarışları nihayet yaklaştı. Dünya genelinde kaliteli ırklar elde etmek için sık sık gerçekleştirilen posta güvercin kuş yarışlarının Aydın'da da yoğun ilgi gördüğünü belirten Çine Güvercin ve Kanatlı Hayvanları Yaşatma Üretme Koruma ve Yetiştiriciler Dernek Başkanı Emre Tezer, "Aydın'ın birçok ilçesinde posta güvercin sevenleri olarak itina ile hazırlandığımız yarışlarımız başlamak üzere. Mayıs ayı başında yarış başlayacak. Kuşlarımızı farklı etaplar ile farklı mesafelerden salarak geri dönmelerini bekleyeceğiz. Etaplar arasında Denizli, Dinar, Afyon, Bolvadin, Konya, Ankara, Kırşehir, Yozgat ve Sivas var. Sivas kuş uçumu 780 kilometre mesafeye sahip. En zorlu etap olacak. Dünya genelinde kaliteli ırklar elde etmek için sık sık yarıştırılan posta güvercinleri mesafeleri ne olursa olsun geri dönmeleriyle biliniyor. Bizde bu yılki yarışlarımızda kuşlarımızın başarılı olmasını ümit ediyoruz" dedi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Çine Güvercin ve Kanatlı Hayvanları Yaşatma Üretme Koruma ve Yetiştiriciler Derneği'nin en önemli amacının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyleyen Tezer, "Yarışlarımız bir hayli maliyetli oluyor. Özellikle mazot desteği alabilirsek çok iyi olacak. Tüm yarışlar olmak üzere toplam giderimiz 17 bin lira civarında. Bu konuda gerek yerel gerekse genel idareciler ile hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler