23 Nisan 2024, Salı

Kutlu Doğum Haftası etkinliği büyük beğeni topladı

17 Nisan 2015, Cuma 09:15

     


Çine Akçaova Ortaokulu’nda Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Büyük beğeni kazanan etkinliğe, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, Akçaova Ortaokulu Müdürü Ercan Kızılarslan, Akçaova İlkokulu Müdürü Seyfettin Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Abdullah Çoban tarafından hazırlanan ve İlçe Müftülüğünün de katkıda bulunduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Salat-ü selamın ardından İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, haftanın anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. İdin, 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası teması olan "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"na dikkati çekerek, Peygamberimiz (sav)’in hayatından örnekler verdi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Veda Hutbesi’nin ardından ‘Akçaova İlkokulu ve Ortaokulu Öğretmenlerinin Dilinden 40 Hadis’ adlı video gösterildi. Öğretmenlerin görsel olarak hadisleri seslendirdiği video, büyük beğeni topladı.

 

Etkinlik, 7.sınıflar arasında düzenlenen “Siyer-i Nebi” adlı bilgi yarışmasıyla devam etti. Öğrencilerin Peygamberin hayatını anlatan bir kitaptan hazırlandıkları ve o kitaptan sorumlu oldukları yarışma, ilgiyle izlendi. Yarışmaya katılan her öğrenciye hediye verildi.

 

Yarışmanın ardından okulun Müzik Öğretmeni Gülşah Canbaz tarafından hazırlanan okul korosu, en sevilen ilahileri seslendirdi. Daha sonra okul öğretmenleri Oğuz Dirik ve Burak Seven de enstrümanlarıyla eşlik etti.

 

Şarkıların ardından Akçaova Ortaokulu’nda uygulanan ‘Anlaşmazlık Çözümü ve Akran Arabuluculuk’ Projesi kapsamında, okulun rehber öğretmeni Burcu Kurt Urgancı tarafından verilen eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan arabuluculara, törenle rozetlerini Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ taktı.

 

‘Anlaşmazlık Çözümü ve Akran Arabuluculuk’ projesi hakkında bilgi veren Akçaova Ortaokulu Müdürü Ercan Kızılarslan, şunları söyledi:

“Eğitim- öğretim ortamında yaşanan anlaşmazlıklarda, yapıcı ve barışçıl çözüm yolları kullanılmadığı takdirde ortaya çıkan sorunların, okulun tüm paydaşlarının moral ve motivasyonunu düşürerek huzur ortamını bozduğu görülmektedir. Arabuluculuğun temel amacı; okulda çeşitli çatışma problemleri yaşayan öğrencilerin çatışmalarını sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan, etkili iletişim yöntemlerini kullanan akranları yardımıyla çözmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin sık sık problem yaşadığı durumlar, bu yöntemle birlikte akran desteğiyle uzlaşmayla sonuçlanmaktadır. Buradan yola çıkılarak Akçaova Ortaokulu’nun 5. ve 6. sınıf öğrencilerine okulun ‘Anlaşmazlık Çözümü ve Akran Arabuluculuğu’ eğitimi verilmiş, akranları tarafından seçilen arabulucularla, II. dönem başı itibariyle anlaşmazlıklar yapıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmaya başlanmıştır.” (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler