16 Nisan 2024, Salı

Hz. Muhammed (s.a.v.) Çine’de anıldı

17 Nisan 2015, Cuma 16:23

     


Kutlu Doğum Haftası, dolayısıyla Çine Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen gecede, Hz. Muhammed (s.a.v.) anıldı.

 

Şeyhler Kır Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen geceye, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Başkanı Ali Dinçer, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Cumali Nacak, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gecede, Aydın İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu davetlilere birbirinden güzel ilahiler okurken, Kur’an Tilaveti de yapıldı. Davetlilere kapıda kek, meyve suyu ve karanfil dağıtıldı. Ayrıca konu ile ilgili yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Geceye katılımlarından dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'a Çine Kaymakamı tarafından plaket, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ise çiçek verdi.

 

Gecede konuşan Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, şunları söyledi:

 

“Bizleri engin rahmetinin bir tecellisi olarak yoktan var eden, birleşip kaynaşmamız için farklı farklı dillerde, farklı renklerde yaratan ilim hikmet ve marifetle inkişafı mümkün kılacak bir akılla sevgi ve muhabbete mekân olacak bir kalp ile donatan yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bütün rahmet elçilerine ve bilhassa doğumu yeryüzünün baharı insanlığın bayramı olan sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed Mustafa Peygamber Efendimizi anmak için buradayız. Yüreğinde peygamber sevgisiyle bu salonu dolduran Çineli kardeşlerim sizleri hürmet ve muhabbetle kucaklıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin 1444’üncü ve Kutlu Doğum Haftası’nın 27. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor olmanın sevinci içerisindeyiz.

 

“ACİLEN DOSTLUK VE KARDEŞLİK TESİS ETMELİYİZ”

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması, Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hakkı olarak belirlendi. Bunda Hz. Peygamberimizin ümmetinin bugün ortaya koyduğu davranış ve sergilediği tavırların çoğu zaman Kur’an ve sünnetin rahmet yüklü mesajlarının gerisinde kalması etkili oldu. Modern zamanda adeta küresel bir köye dönüşen dünyamızda ilim ve teknoloji adına baş döndürücü gelişmeler oldu. İş derken, ticaret, eğitim ve benzeri amaçlarla kısa zaman içerisinde en uzak mesafelere daha çabuk gidilir oldu. Dünya nüfusu 8 milyarı aştı. Köyden kente göçlerde engellenemeyince yer küremizde milyonların yaşadığı megapoller oluştu. Her ne kadar insanlık birlikte yaşama konusunda bilgi birikimine sahip olsa da dünyamızda medeniyetler, dinler, kültürler arası çatışma senaryoları, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, ötekileştirme, asimilasyon ve izolasyon politikaları da bir türlü sona erdirilemedi. Savaşlar, işgaller ve terör eylemleri, sömürgecilik ve zulüm devam etti ve ediyor. Bu gün birlikte yaşama anlamında acilen kin ve nefret yerine merhamet ve adaleti, düşmanlık yerine kardeşlik ve dostluğu tesis etmeye çok ihtiyacımız var.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler