26 Nisan 2024, Cuma

15 Temmuz ruhu yaşatıldı

16 Temmuz 2017, Pazar 15:16

     


Tüm yurt genelinde olduğu gibi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Çine’de de kutlandı. Şehitlerin dualar ile anıldığı etkinlikte konuşan Çine Kaymakamı Özkan Demir ve AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekti.

 

Çine’deki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Binası önünde gerçekleştirildi. Etkinlikte tüm şehitler için Çine Müftülük İmam Hatipleri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Demokrasi nöbeti tutan Çinelilere kar ezmesi, çay, simit, peynir gibi yiyecek ve içecekler ikram edilirken, bina önündeki televizyondan ülkenin çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen diğer demokrasi nöbetleri de izlendi.

 

“HAKİMİYETİN KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLDUĞUNU GÖSTERDİK”

Çine Kaymakamı Özkan Demir yaptığı konuşmasında 15 Temmuz günü Türk Milleti’nin tüm dünyaya bir kez daha gücünü gösterdiğini ifade ederken, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekti. Türk Milletinin hainlere karşı her zaman hazır olacağını ve bu hainlere fırsat vermeyeceğini belirten Kaymakam Demir, “Büyük bir sınav verdik. Dış güçlerin yönetimindeki FETÖ terör örgütü ve bir grup haşhaşilerin elinden ülkemizi kurtardık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan önderliğinde polisimiz, askerimiz ve milletimizin fedakarlığı ile Allah’a şükürler olsun felaketin kıyısından döndük. Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıktık. Dosta düşmana büyüklüğümüzü gösterdik. 15 Temmuz gecesi canımız pahasına vatanımıza sahip çıktık. 15 Temmuz günü Türk Milleti olarak hakimiyetin kayıtsız şartsız bizde olduğunu göstermiş olduk. Ben burada vatanına sahip çıkan yüce Türk Milletine teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

“UYANIK OLMAK DURUMUNDAYIZ”

15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve asla unutturmayacaklarını söyleyen AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, "Nasıl ki önceleri de milletimiz vatanına, bayrağına, milletine, ezanına ve devletine sahip çıktıysa, yine sahip çıkmaya devam ediyor. Hepinizden Allah razı olsun. O kara gün hepimiz aslında bu devirde nasıl böyle bir şey olur, şaka mı bu dedik. Ama anladık ki ülkemiz elden gidiyor. Ben şahsen hala Cumhurbaşkanımızın milletini meydanlara davet etmesini ve ‘biz ölümüne ölümüne’ deyişini hiç unutmuyorum. İşte diriliş o zaman başladı. Allah’a şükürler olsun, hain darbe girişimi milletimizin sayesinde sabaha karşı önlendi. Nasıl önceki darbeleri unutmadık, Menderes’in idam edilişini unutmadık, 15 Temmuz’u da unutmayacak ve unutturmayacağız. O gece 40 yıldır besledikleri FETÖ terör örgütü ile Türkiye’yi ele geçirmek istediler. Bunu yapan kimler aslında hepimiz çok iyi biliyoruz, burada bunların adını tekrar tekrar telefuz etmek istemiyorum. Ama bu hain saldırılar, bu hain uğraşlar hiç bitmeyecek. Biz millet olarak her zaman uyanık olmak durumundayız. Hayat tarzımız farklı olabilir ama söz konusu vatan ve millet olduğunda her zaman tek yumruk olabilmeli ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Ben hepinize teşekkür ediyor ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler