25 Nisan 2024, Perşembe

Teröre lanet, gazilere şükran, şehitlere rahmet dilendi

16 Haziran 2016, Perşembe 09:47

     


Çine Belediyesi gazi ve şehit yakınlarına iftar verdi. Etkinlikte teröre lanet, gazilere şükran ve şehitlere rahmet dilendi.

 

Çine Belediyesi gazi ve şehit yakınlarına Ramazan ayı dolayısı ile Mehmet Zengin’in Yeri’nde iftar yemeği verdi. Çine Müftüsünün gaziler ve şehitler için dua ettiği programda eller şehit ve gaziler için açıldı. İftara katılan şehit ve gazi yakınları hep birlikte iftar ederek, oruç açtı. İftar yemeğine Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, gazi ve şehit yakınları katıldı.

 

“TERÖRÜN ÜSTESİNDEN ELBİRLİĞİ İLE GELECEĞİZ”

Çine Kaymakamı Özkan Demir, “Kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan gazi ve şehitlerimizi saygıyla anmak istiyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Uzun yıllar terörle mücadele ediyoruz, ne kadar arkasında destek veren ülkeler olsa da tek başımıza da mücadele etsek terörün hakkından el birliği ile geleceğiz. Bu kararlılıktayız. Devletimiz ve milletimiz bu kararlılık içinde. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi yeniden şükranla anmak istiyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

TÜRK, KÜRT, ALEVİ, SÜNNİ, ÇERKEZ, LAZ…

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise şu ifadeleri kullandı: ''Bugün bu günlere gelebildiysek, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bugün burada iftarımızı açabiliyorsak, bunu, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimize borçluyuz. Biz ne yaparsak yapalım, onların bize bıraktığı ülke için borcumuzu ödeyemeyiz. Ancak bizim bugünkü birlikteliğimizin şehitlerimiz tarafından hissedildiğinden ve mutlu olduklarından eminim. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni seven, ülkesi için taş üstüne taş koyan, ülkesine, polisine, ordusuna zarar vermeyen kim olursa olsun, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez, Laz hepsi ile Türk bayrağı altında kardeşçe yaşamaktan çok mutluyuz. Ancak ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış şer odakları var. Bunların kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunlar da işlerinin kolay olmadığını bilsinler. İşleri zor olduğu kadar onların haddine değildir bizim ülkemizi parçalamak.'' (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler