19 Nisan 2024, Cuma

Kendi küçük, yüreği büyük!

16 Haziran 2016, Perşembe 09:47

     


Çine’de yaşayan 11 yaşındaki Hasan Kara, seyyar arabası ile sokak sokak tatlı satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

 

Henüz ilkokulu bitiren Hasan Kara, okul sonrası seyyar arabasıyla sokak sokak dolaşarak tatlı satıyor. Kendisi ile birlikte 4 kardeşi, anne ve babasına yaşam mücadelesinde yardım eden 11 yaşındaki Hasan Kara, neredeyse boyu kadar olan seyyar arabasıyla tatlı satıyor. Küçük çocuk, her gün yaklaşık 20 kilometre yol kat ediyor.

 

SANAYİ SİTESİNDE ÇALIŞANLARIN YARDIMINA YETİŞİYOR

Kendisi küçük, yüreği büyük tatlıcı, özellikle Çine Sanayi Sitesi’nde çalışanların tatlı yiyerek zinde kalmalarına yardımcı oluyor. Ramazan ayı dolayısı ile işlerinin biraz azaldığını belirten Hasan Kara, ‘Buna da Şükür’ derken oruç tutanlara da tatlılarını poşet içerisinde vererek iftara kadar muhafaza etmelerini sağladığını söyledi. Sanayi esnafı, tatlı satarak ailesine yardımcı olmaya çalışanHasan Kara’yı çok seviyor ve takdir ediyor.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ BEKLİYOR

Bu sene ilkokulu bitireceğini ve ortaokula başlayacağını söyleyen 11 yaşındaki Hasan Kara, daha önceleri polis olmak istediğini, ancak şimdilerde ise ne olacağına tam karar veremediğini söyledi. Dersleri çok çalıştığını ifade eden Kara, karnesinde teşekkür belgesi beklediğini bildirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler