19 Nisan 2024, Cuma

Esnaf ‘çift’ başkan ‘tek’ dedi

16 Nisan 2015, Perşembe 12:14

     


Çine Mehmet Yavaş Caddesi’nde trafiğin tek yöne düşürülmesi, esnafı kızdırdı. Trafiğin tekrar çift yönlü işlemesini isteyen esnaf, aralarında imza toplayarak Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüştü. Başkan Dinçer, esnafın bu talebine olumlu bakmadığını söyledi.

 

Trafiği rahatlatmak amacıyla ilçenin bazı bölgelerinde olduğu gibi Mehmet Yavaş Caddesi’nde de tek yön uygulamasına gidilmesi, buradaki esnafın tepkisine yol açtı. Tek yöne düşürülen trafikten şikayetçi olan esnaf, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüştü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e şikâyetlerini bildiren esnaf, cadde trafiğinin eskisi gibi çift yöne döndürülmesini istediklerini söyledi. Caddedeki esnaf adına görüşlerini bildiren Çine Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Metin Uyar, Mehmet Yavaş Caddesi’nin ilçenin merkezi olduğuna dikkati çekerek trafiğin çift yönlü olarak işlemesinin en doğrusu olduğunu belirtti.

Başkan Dinçer, söylenenlerin aksine tek yön uygulamasının çift yöne nazaran hem esnaf ve hem vatandaşlar adına daha uygun olduğunu savundu. Cadde çift yönlü olarak trafiğe açıldığında trafiğin karıştığını ifade eden Dinçer, Mehmet Yavaş Caddesi’nin tek yön uygulaması ile çok rahat bir şekilde vatandaşların işlerini görebilir bir cadde olduğunu vurguladı.

 

“ACİL ÇİFT YÖNE GEÇİLMELİ”

Bu konuyu belediye meclis toplantısında belediye meclis üyeleri ile görüştüğünü, üyelerin bir ay bekledikten sonra bir karar verilmesini istediğini aktaran Başkan Dinçer, esnaftan yaz aylarını tek yön uygulaması ile geçirmelerini isterken, “Daha sonra uygulamayı bir kez daha gözden geçiririz” dedi. Çine Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Metin Uyar, beklemeye gerek olmadığını ve acilen çift yöne geçilmesi gerektiğini savundu.

“HEP KARŞIMA ESNAF ÇIKIYOR”

Halkın görüşlerini bir kez daha gözden geçirme kararı alan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, gönlünün tek yön uygulamasından yana olduğunu, şehircilik anlayışına göre en güzelinin bu olduğunu belirtirken, esprili bir şekilde, “Ben ne zaman bir yenilik yapmak istesem hep karşıma esnaf çıkıyor” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler