25 Nisan 2024, Perşembe

Cumalılar harekete geçti

16 Ocak 2017, Pazartesi 13:48

     


Çine'nin Cumalı Mahallesinde yaşayan hayvan üreticileri, Organize Hayvancılık Bölgesi oluşturmak için harekete geçti. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, hayvan üreticisinin bu konudaki isteğini göz ardı etmeyeceklerini ve bu konuda somut adımlar atacaklarını söyledi.

Cumalı Mahallesinde yaşayan Nurdoğan Toker, Cumalı halkı olarak artık hayvancılığı organize bir şekilde birlik olarak yapmanın vakti geldiğini söylerken, Organize Hayvancılık Bölgesi oluşturulduğunda sadece 6 aylık bir sıkıntılı süreçten geçeceklerini ardından da huzura ve rahatlığa ereceklerini, organize hayvancılık projesi ile kalitelerinin de artacağını düşündüğünü ifade etti. Hayvan üreticileri mahallelerinde Organize Hayvancılık Bölgesi oluşturulması için hem fikir oldu.

BAŞKAN ATIGAN SOMUT ADIMLAR ATACAK

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, ayrıca artık hayvancılığın Organize Hayvancılık Bölgelerinde yapılması gerektiğini ifade ederken, bu konuda kendilerine ‘ön ayak olun’ çağrısı yapan Cumalılı üreticilere, önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atmak için harekete geçeceğini bildirdi. Başkan Atıgan, artık hayvancılığın sanayi yemi ile yapılmasının çok zor olduğunu tarlalara yonca ekilmesi gerektiğini ifade etti.

"KURUM VE KURULUŞLAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI"

Bir çok kurum ve kuruluş adı altında alınan ücretlere tepki gösteren çiftçilere öncü olan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçilerin bir çok kuruma aidat ödemekten bıktığını ve yorulduğunu bu kurumların bir çatı altında toplanabileceğini söyledi. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, bir çok kurumun vermiş olduğu hizmetlerin Ziraat Odaları bünyesinde toplanabileceğini ve Ziraat Odalarının çiftçilere her konuda yardımcı olabileceğini belirtti. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Kurum ve kuruluşların vermiş olduğu hizmetleri biz Oda olarak üstlenmeye hazırız. Çiftçimize sahip çıkmalıyız. Çiftçimize sahip çıkmaz isek bu ülkede herkes aç kalır. Çiftçimiz oradan oraya yoruluyor, vakit kaybediyor. Dükkan maliyetleri, kira maliyetleri bunlar hep çiftçinin cebinden çıkıyor. Çiftçilerimiz bir çok kuruma aidat ödemekten bıktıklarını söylüyor. Bunların bir çatı altında toparlanmasında fayda var. Nasıl bir işçinin sendikası var ise çiftçinin de muhatap olacağı bir kurum olsun. Çiftçi 7,8 yere aidat ödemekten bıktı. Bu düşüncemizi Bakanlar Kurulumuzun, Tarım bakanımızın, tarım ile ilgili yetkili büyüklerimizin tartışmasını istiyoruz. Biz bu düşüncemizin daha hayırlı olacağı kanaatindeyiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler