19 Nisan 2024, Cuma

"Çerçioğlu mezbaha sözü vereli 6 yıl oldu"

15 Kasım 2019, Cuma 16:50

     


Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, Akçaova'da seçim öncesi başlatılan mezbaha inşaatının seçim sonrası durdurulduğuna dikkat çekerken, "Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Akçaova halkına mezbaha sözü vereli 6 yıl oldu" dedi.

 

Çine'nin Akçaova Mahallesinde yaşayan AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, Avrupa Standartlarına uygun hale getirilmediği gerekçesi ile yıkılan mezbahanın mahalleye tekrar kazandırılması gerektiğini ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun son iki yerel seçimde Akçaova halkına mezbaha sözü verdiğini ancak mezbahanın yeniden yapılarak faaliyete geçirilmediğini belirten Efraim Çayır, Akçaova'ya mezbahanın şart olduğunu dile getirdi.

 

"SEÇİM BİTTİ, ÇALIŞMALAR DURDU"

Efraim Çayır, "2014 yerel seçimlerinde sayın Özlem Çerçioğlu Akçaova halkına mezbaha sözü verdi. Bu mezbaha zaten Aydın ve Çine Belediyesi'nin mezbahayı Avrupa standartları haline dönüştürülmediği için işlevini kaybetti ve sonunda mezbahayı da yıktılar. Bizim binamız yeniydi, içerisindeki aletler yeniydi. Sadece standartlara uygun olması için yüksekliği gibi bazı bir takım düzenlemeler yapılması gerekiyordu ama hizmet etmediler. Bir dönem yani 5 yıl boyunca bu mezbaha bu şekilde atıl kaldı. 2019 yerel seçimleri öncesi acelece alt yapı çalışması yapılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Yapmadıkları mezbahayı yine allayıp pullayıp seçime alet ettiler ama sonuç ortada, seçim bitti ve çalışmalar durdu. Şimdi uğrayan bir çivi çakan yok. Akçaova hayvancılık bölgesi ve mezbaha şart. Sayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Akçaova halkına mezbaha sözü vereli 6 yıl oldu. Akçaova halkı mezbahasını geri istiyor. Akçaova mezbahası bölgeye hitap eden bir mezbahaydı. Yerel yöneticilerin bu anlayışı ile de bunun pek mümkün olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler