19 Mart 2024, Salı

Çocuklar eğitime sporla başlıyor

15 Ekim 2019, Salı 14:33

     


Çine'de Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında düzenli fiziksel aktife alışkanlığını kazandırmak amacı ile bazı okullarda öğrenciler her sabah eğitimlerine spor ile başlıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de bazı okullar sağlıklı, özgüveni yüksek, sosyal ve disiplinli nesiller yetiştirmek küçük yaşta çocukları spora yönlendirmek için harekete geçti. Öğrenciler her gün derse girmeden önce okulun bahçesinde öğretmenler eşliğinde sabah sporu yapmaya başladı.

 

"SABAH DURGUNLUĞUNU ATIYOR POZİTİF ENERJİ VERİYOR"

Çine Hüseyin Özkan İlkokul Müdürü Özgür Soğancı, "Çocuklarımız sabah sporu ile derslerine daha bir dinç girmeye başladı. Spor psikolojik olarak çocuklarımıza olumlu yansıyor. Çocuktaki sabah durgunluğunu atıyor ve pozitif enerji veriyor. Öğrencilerimiz bazı veli ve öğretmenlerin de katılımı ile müzik eşliğinde her sabah 10 dakika süreyle egzersiz spor hareketleri yapıyor ve bundan çok keyif alıyor. Amacımız öğrencilerimizin derslerine daha moralli ve canlı girmeleri ve ayrıca sporun sağlıklı yaşamdaki önemini kavramaları. Bundan sonraki günlerde de bu etkinliği devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler