19 Nisan 2024, Cuma

Karayollarının ret kararını protesto ettiler

15 Eylül 2014, Pazartesi 19:45

     


Çine'de 7 Mahalle Muhtarı, Karayolları Bölge Müdürlüğüne sundukları bir dilekçe ile Aydın Çine Karayolu'ndaki Tepeköy Mahallesi yol ayrımına bir dönel kavşak ve Cumalı Mahallesine ise cep talebinde bulundu. Karayolları Bölge Müdürlüğü dilekçeye ret kararı verince mahalleliler karara tepki gösterdi.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Tepeköy Mahalle Muhtarı Sabahattin Taştan, Kızılgüney Mahalle Muhtarı Nurullah Memiş, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Muammer Karadeniz, Cumalı Mahalle Muhtarı Bahtiyar Uysal, Elderesi Mahalle Muhtarı Ahmet Yaldız, Subaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Çatak Mahalle Muhtarı Şenol Yıldız, Bereket Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ortak yazdıkları dilekçe ile Aydın Çine Karayolu'nda Tepeköy Mahallesi yol ayrımına bir döner yapılması ve bununla birlikte Cumalı Mahallesine de bu dönere bağlı bir cep yapılmasını talep etti. 7 muhtarın imzası bulunan dilekçeye Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden gelen cevapta şu ifadelere yer verildi:

"Bağlarbaşı Mahalle Muhtarlığı ve 7 mahalle muhtarının Aydın Çine Karayolu Güzergahında Tepeköy, ve Cumalı Mahalleleriyle ilgili talepleri ilgi yazıyla bildirilmiştir. İlgi yazıyla Tepeköy yolu ayrımındaki geri dönüş lupunun dönel kavşak olarak revize edilmesi ve Cumalı Mahallesi ayrımına dönüş cebi verilmesi talep edilmiştir. Bahse konu talepler Koçarlı Ayr. Çine Devlet Yolu güzergahında bulunmaktadır. Kilometre : 17+500 - 18+500 arasındaki yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için bu kesime iki adet lupu konumlandırılmıştır. Talep konusu Cumalı ve Tepeköy Mahalleleri bu kesimde kalmaktadır. Bu bağlamda ilgi yazıda belirtilen talepler trafik güvenliği açısından uygun bulunmamıştır."

 

KARARI PROTESTO ETTİLER

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ret kararına tepki gösteren mahalle muhtarları ve mahalleliler, Tepeköy Mahallesi yol ayrımında ret kararını protesto etti. Basın açıklaması yapan Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı ve Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, "Dönerin uygun bulunmamayışının tam olarak amacını anlamış değiliz. Köprü çıkışlarından sonra 100 metre mesafeye kadar dönel yapılamaz kanunu var. Ama Dalama yolunda köprüye 100 metreden az bir mesafesi olan bir dönel var. Bu gibi emsaller çoktur. Demek ki yapılabiliyormuş. Buraya yapılacak olan dönelden faydalanacak en az 20 yerleşim yeri var. Bunların içinde Yenipazar, Bozdoğan gibi ilçelerimizde var."

 

"CUMALI MAHALLESİ'NE CEP ŞART"

Cumalı Mahallesine bir cep yapılmasını isteyen Cumalı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Uysal, "Talebimize gelen ret kararı bizi çok üzdü. Aydın'dan Çine'ye gelene kadar Cumalı Mahallesi'nden daha küçük olan mahallelerde bile cep var. Fakat bizde yok. Sanki biz cezalandırılıyormuşuz gibi bir durum var. Halbuki Cumalı Mahallesinden günde 50 ton süt sevkiyatı yapılıyor. Tarım Kredi Kooperatifi var. Birlik minibüsleri çalışıyor. Günde ortalama 50 adet kamyon giriş çıkış yapıyor. Kesinlikle mahalle girişimize bir cep şart. Yolun hemen kenarında Karayollarına ait 4 metrelik daha yer var. Bu cep yapmak için uygun bir fırsat" dedi.

 

CAN KAYBI OLMASINDAN KORKUYORLAR

Tepeköy Mahallesi yol ayrımına istedikleri dönel kavşak ile Cumalı Mahallesi'ne istedikleri cep taleplerine Karayollarından gelen olumsuz cevaba tepki gösteren mahalleliler, bölgede kazaların çoğaldığını dile getirerek, meydana gelen kazalarda can kaybı yaşanması halinde taleplerine olumsuz cevap veren yetkililerle hesaplaşacaklarını söylediler. (OSMAN YURTTAŞ/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler