25 Nisan 2024, Perşembe

Engelli ve ihtiyarları unutmayın

15 Ağustos 2018, Çarşamba 12:11

     


Çine'de ihtiyar bir kişinin Hükümet Konağı'na sandalye üzerinde taşınması ihalesi beklenen yeni Çine Hükümet Konağı'nın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

Nüfus Müdürlüğünde yeni kimlik çıkartma işlemi için yakınları tarafından Hükumet Konağına getirilen ihtiyar bir kadın merdivenleri çıkamadı. İşlemin gerçekleşmesi için parmak izi alma cihazının 2. kattaki müdürlükte bulunması ve aşağı getirilmesinin mümkün olmaması ile birlikte yakınları ihtiyar kadını sandalye sayesinde taşımak zorunda kaldı. Yaşanan bu olay ihaleye çıkması düşünülen yeni Çine Hükümet Konağının önemini ise gözler önüne sererken, vatandaşlar yeni yapılacak olan konakta yaşlı ve engelli vatandaşların da düşünülmesini istiyor.

 

 

MEVCUT BİNA YETERSİZ

28 Kasım 2013 yılında elektrik panosundan çıkan yangında 48 yıldır hizmet veren Çine Hükümet Konağı’nın iç yapısı hasar görmüş, 2013 yılında Çine Kaymakamı Özkan Demir'in çabası ile tadilattan geçirilse de binanın günün ihtiyaçlarına cevap verememesi, yeni bir hükümet konağı ihtiyacını gündeme taşımıştı. Çine Hükümet Konağı içerisinde bulunan adliye, yetersiz koşulları ve darlığı nedeniyle personeline ve Çinelilere sıkıntı yaşatırken ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşların binadaki kurumlara ulaşabilmesi için rampa da bulunmuyor.

 

 

İHALESİ BEKLENİYOR

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Savaş ve Çine Kaymakamı Özkan Demir'in girişimleri ile İçişleri Bakanlığının yatırımları arasına alınan yeni Çine Hükümet Konağı, zemin kat dahil 4 kattan oluşacak toplamda 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak fakat kapalı alanın 3 bin 200 metrekaresinde Kaymakamlık hizmet verecek. 2 bin 600 metrekaresinde Adliye, bin 230 metrekaresinde ise emniyet mensupları, polis merkezi olarak hizmet verecek. Meydandan 2 ayrı giriş verilecek olan binada Çine Hükümet Konağı’nda Adliye ve Kaymakamlık'a giriş, meydandan yapılacak. Güneyden de polis merkezine giriş sağlanacak. Ayrıca bir adet 80 kişilik konferans salonu da bulunacak. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler