18 Nisan 2024, Perşembe

Şarlan'ın güzelliğine gölge düştü

15 Ağustos 2016, Pazartesi 08:51

     


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun onayı ile 2014 yılında ‘Şarlan Tabiat Parkı’ olarak ilan edilen ve yeşilin her tonunu üzerinde barındıran 370 dekar alanın son hali, piknik yapmak için Şarlan'a giden vatandaşları üzdü.

 

Çine'de yaşayan 42 yaşındaki Ayhan Şimşek ve arkadaşları piknik yapmak için gittikleri Çine Madran Dağı'ndaki Şarlan Tabiat Parkı'nda çöpler ve kırık masalar ile karşılaştı. Şimşek, doğal güzelliği ile meşhur Şarlan'da karşılaştığı kötü manzara karşısında şok oldu.

Şarlan'daki tuvaletlerin bakımsızlık yüzünden pislik yuvasına döndüğünü belirten Şimşek, tuvaletleri kullanamadıklarını söyledi.

 

İLK KEZ GELDİĞİ ŞARLAN'DA NE UMDU NE BULDU

Şarlan'a ilk kez geldiğini bildiren Ayhan Şimşek, ailesi ve aile dostları ile birlikte güzel bir gün geçirmeyi düşündüğü parkın görüntüsü karşısında hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Şimşek, "Ben 42 yaşıma kadar hiç Şarlan'ı görmemiştim. Çevremde Şarlan hep doğal güzellikleri, havası ile anıldığı için çok sevinçliydim. Ancak Şarlan'da karşılaştığım çöpler ve kırık masalar beni hayal kırıklığına uğrattı. Şehrin gürültüsünden, yazın yakıcı sıcağından uzakta güzel bir gün geçirmek için Şarlan'a geldik ama burada bazı vurdum duymaz kişilerce atılan çöplerin içerisinde huzursuz bir gün geçirmiş olduk" dedi.

 

Karşılaştıkları çöpler ve piknik yapmak için konulan masaların kırık oluşuna çok üzüldüklerini belirten Şimşek ve arkadaşları, Çine'nin güzide alanlarından birisi olan Şarlan'a bu tablonun yakışmadığını ifade etti en kısa sürede temizlenip, kırık masaların tamir edilmesini istediklerini söyledi. Şimşek, piknik yaptıktan sonra çöplerini ortada bırakıp giden duyarsız vatandaşları da kınadı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler