28 Mart 2024, Perşembe

Aydın Tekstil Parkı açıldı

15 Ağustos 2016, Pazartesi 14:00

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, Aydın Tekstil alanında yaptığı düzenlemelerin ilk aşaması tamamlandı.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 117 dönümlük Aydın Tekstil alanında nisan ayında başlanan çalışmaların bir bölümü tamamlandı. 5 ayda 40 bin metrekarelik alana yapılan Aydın Tekstil Parkı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Aydın Tekstil Parkı’nın açılış töreninde açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, parkın tüm Aydın halkına hayırlara vesile olmasını dileyerek, “2009 yılında ilk belediye başkanı olduğumda ilk icraatımı anlatmak istiyorum. O zaman bakanlık tarafından Aydın, Muğla ve Denizli illerinde 1/100 binlik çevre düzenleme ve imar planı yapılıyordu. Hatta bitme aşamasındaydı. Biz Aydın Belediyesi olarak o dönemde burayı yeşil alan olarak deklare ettirdik. Biz Aydınlılar, bu yerin asla betonlaşmasını istemiyoruz” dedi.

100 MİLYON LİRA KAMULAŞTIRMA BEDELİ ÖDEDİK

Aydın Tekstil’in Merhum Başvekil Adnan Menderes tarafından 1954 yılında temelinin atıldığını hatırlatan Çerçioğlu, “50. yılında da maalesef bu hale gelmişti. Biz yeşil alan olarak belirledikten sonra kamulaştırma kararı aldık. Mahkemesi tam 7 yıl sürdü. Bıkmadık, usanmadık ve mücadele ettik. Çünkü Aydın'ın merkezde kalan tek yeşil alandı. İçerisinde bin tane tescilli çam ağacı var. Yaklaşık 100 milyon lira civarında kamulaştırma bedeli ödedik. Bu paralar sizin vergilerinizle topladığımız paralar. Biz bu kamulaştırmayı yaptıktan sonra hemen Park Bahçe Daire Başkanlığımız, Fen İşlerimiz, ASKİ Genel Müdürlüğümüz kolları sıvadılar ve bu hale getirdiler. Sabah 08:00’den Akşam 24.00’e kadar Aydın halkının hizmetinde olacak" diye konuştu.

FABRİKA BİNASI FUAR ALANI OLACAK

Kamulaştırdıktan sonra da referandum yaptıklarını hatırlatan Başkan Çerçioğlu, "Vatandaşlarımızın burayla ilgili düşüncelerini sorduk. Ben zaten sonucun yeşil alan çıkacağını tahmin ediyordum. Vatandaş ne istiyorsa biz onu yapıyoruz. Fabrika binası da fuar alanı olacak. Çünkü Aydın’ın çok ciddi fuar alanına ihtiyacı var. Çok amaçlı salonlar oluşturulacak ve kafeler, çay bahçeleri yani Aydın halkına hizmet edecek sosyal mekanlar oluşacak. Sportif faaliyetler, koşu yolları açılacak" ifadelerini kullandı.

BETON YIĞININA ÇEVİRMEK İSTEDİLER

Tekstil alanı ile ilgili her zaman akıllarında yeşil alan olduğunu kaydeden Çerçioğlu, "6-7 ay önce kendini bilmez birkaç kişi çıktı dedi ki; 'Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu burayı kamulaştıracak ama buraya büyük rezidanslar, binalar ve AVM yapacak' O zaman da söylemiştim. 'Aydın halkı inanmayın, yalan söylüyorlar, iftira atıyorlar.' Bunların mezhebinde iftira atmak vardır. Yalan söylemek vardır. Aydın’a ne zaman güzel bir şey yapılsa önüne set çekmek vardır. Buradan bir kez daha söylüyorum. Burayı hiç kimse ben olduğum sürece beton yığınına çeviremez. Aslında gönüllerinden geçen beton yığınına çevrilmesi. Çünkü ucunda rant var. Hiçbir zaman bunu yaptırmam" dedi.

“SÖKE’YE REZİDANS YAPMAK İSTEDİLER”

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında 1/5000’lik plan tadilatına karşı çıktığını söyleyen Çerçioğlu, "Söke merkezdeki pazar yerinin olduğu alana büyük rezidanslar yapmak istediler. Yine reddettim. Betonlaşmaya hayır diyorum. Size söz veriyorum. Buradaki boş yerleri de ağaçlandıracağız. 5 bin tane daha ağaç dikeceğiz. Herkesin gönlü rahat olsun. En kısa sürede bu binaların restorasyonuna başlayacağız. Önümüzdeki hafta projelerin ihalesi yapılacak. Evet, kolay bir iş değil. Zor olan da bizim işimizdir" diye konuştu.

FUAR ALANINA MÜZE KURULACAK

Aydın Tekstil'de hemen hemen her aileden bir üyenin çalıştığını kaydeden Çerçioğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: "Fuar alanında çalışan işçi kardeşlerimizin isimleri, fotoğrafları bir müzede olacak. Anı müzesi oluşturacağız. Sabah 08:00'dan gece 24:00’a kadar açık olacak. Tüm vatandaşlarımız gelebilir. Pikniklerini yapabilir."

Parkın açılışına Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duanın ardından kurdele kesilerek parkın açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlara pilav ve çay ikramında bulunuldu. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)







 
Son Eklenen Haberler