17 Nisan 2024, Çarşamba

“Ege Et için olur olmaz şeyler söyleniyor”

15 Nisan 2015, Çarşamba 16:18

     


Germencik Belediyesi ve Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, Ege Et Genel Müdürü Muharrem Şanlı’ya, “Ege Et için olur olmaz şeyler söyleniyor” dedi.

 

Çine’de gerçekleştirilen Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılan Ümmet Akın, “İnsanlar hayvan kesimi için Ege Et’e geliyor. Hayvanını içeri sokuyor ama kendisi kapıda kalıyor. Mesela et eksiliyor diyen de oluyor. Ne kadar aslı var yok bilmiyorum. İlçelere reyonlar açıyorsunuz, bölge genelinde 2-3 mezbaha açarsanız daha mantıklı olur. Bu benim size önerimdir” dedi.

 

“EGE ET FARKLI BÖLGELERDE MEZBAHALAR AÇMALI”

Ege Et’in Genel Müdürlüğünü 10 aydır yapan Muharrem Şanlı, Ege Et’in büyük bir yatırım içerisinde olduğunu açıkladı. Gerçekleştirilmek üzere olan 6 milyonluk bir projelerinin olduğunu belirten Şanlı, günde 200 büyükbaş ve bin küçükbaş hayvan kesimi yapılabileceğini duyurdu.

Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın ise Ege Et’e yapılacak olan 6 milyon liralık yatırımın bir yerde toplanmaması gerektiğini, farklı bölgelerde mezbahaların açılmasının daha mantıklı olacağını söyledi. Diğer ilçelerden hayvan kestirmek için insanların Aydın Çine yolu üzerinde bulunan Ege Et’e gelmek zorunda olduğunu ifade eden Akın, bir yere 6 milyon liralık yatırım yapılması yerine Söke ve Nazilli’ye bir buçuk milyon liralık yatırımların yapılması gerektiğini savundu. Ege Et’te yenileme projesi yaptıklarını hatırlatan Şanlı, bu proje bittikten sonra diğer bölgelerde açılması istenen mezbahaların gündeme gelebileceğini kaydetti.

 

“ET İŞLEME ALANLARI YER ALACAK”

Akın, Şanlı’ya proje tamamlandığında, saatte kaç hayvan keseceklerini sordu. Şanlı, günde 200 büyükbaş hayvan kesebileceklerini belirtti. Bunun üzerine Akın, bir buçuk milyon liralık yatırım ile saatte 85 büyükbaş hayvan kesilebilecek bir tesissin kurulabileceğini söyledi. Şanlı, Akın’ın bahsettiği tesissin sadece mezbaha statüsünde olacağını, Ege Et’e yapılacak olan 6 milyon liralık yatırım içerisinde tesis içinde et işleme alanlarının da olacağını bildirdi.

 

"20 NİSAN'DA İHALESİ YAPILACAK"

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan)ın projenin garanti olup olmadığını tüm çiftçilerin merak ettiğini söylemesi üzerine, Şanlı, Nisan ayının 20'sinde ihalesinin yapılacağını açıkladı. Şanlı, Ege Et içinde yapılacak olan çalışmaların hayvan kesiminde bir soruna yol açmayacağını da sözlerine ekledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler