19 Nisan 2024, Cuma

Tek istedikleri yol

15 Şubat 2017, Çarşamba 11:07

     


Çine’nin Saraçlar Mahallesi'nde bulunan engelli Akile Madran ve komşuları, bozuk yollarının düzeltilmesini istedi. Ambulansın dahi yolu kullanamadığını ifade eden vatandaşlar, tek isteklerinin yol olduğunu söylediler.

 

Çine’nin Saraçlar Mahallesi'nde yaşayan Güllü Altaş, Fatma Altaş ve Akile Madran adlı kadınlar, evlerine giden bozuk yolun düzeltilmesini istedi. Belindeki rahatsızlık nedeniyle yürüyemediğini söyleyen Akile Madran, ''Yolumuz çok bozuk. Güzel bir yol dışında başka bir şey istemiyoruz. Ben rahatsızlanıyorum, ambulans ile hastaneye götürmeye geliyorlar ama ambulans evimize ulaşamıyor. Benim de kilolarım çok olduğu için ambulansa kadar taşıyamıyorlar. Bir seferinde kaldıramadıkları için düştüm, kalçam kırıldı, kalça ameliyatı oldum. Büyük rezillik çekiyorum. Çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor. Lütfen beni bu durumdan kurtarın, yolumuzu düzeltin” diyerek yetkililere seslendi.

 

“YOL İSTİYORUZ, BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ”

Güllü Altaş ve Fatma Altaş ise, “Yolumuz ezeldir böyle, bozuk. Akile kardeşimiz kadar olmasa da biz de yol sıkıntısını çekiyoruz. Artık ihtiyarladık, bozuk yolda yürüyemez hale geldik. Pazar çantalarımızı getiremiyoruz. Misafirlerimizin araçları yolda kalıyor, çıkamıyor. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

 

“KİMSE ÇALIŞMA YAPMIYOR”

Annesi Güllü Altaş’ı her hafta ziyaret ettiğini söyleyen Dursun Altaş ise, “Kardeşim Muhsin Altaş ile birlikte 2012 yılında yolumuzun düzeltilmesi için Çine Belediyesi'ne dilekçe yazdık. Sıkıntımızın kayıt altına alındığı ve sırası geldiğinde giderileceği belirtildi. Aradan 2, 3 sene geçti ama kimse gelip yolumuzu düzeltmedi. Biz de bu kez Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazdık, onlar da ilgilenmedi. Altı ay önce yolun alt kısmına parke taşları geldi ama kimse bir çalışma yapmıyor” dedi.

 

YOL DÜZELTİLECEK

Çine’nin Saraçlar Mahallesi'ndeki vatandaşların yol isteği ile ilgili açıklama yapan Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut , “Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’in talimatı ile yardıma muhtaç vatandaşlarımıza önem veriyoruz. Yolumuz, yapacağımız hizmetler arasında, her isteği bir anda yapmamız mümkün olmuyor. Parke taşlarını gönderdik, birkaç güne kadar yolda düzeltme ve parke taşı döşeme çalışmalarına başlayacağız” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler