29 Mart 2024, Cuma

"Mahalle bekçileri geri dönsün"

15 Şubat 2017, Çarşamba 10:53

     


Aydın’da artan hırsızlık olayları vatandaşı canından bezdirirken 8 bin TL değerindeki sigaralarını hırsızlara kaptıran bakkal Mehmet Emin Kuzgun, mahalle bekçilerinin geri getirilmesini istedi.

 

Çine'nin Cumalı Mahallesi'nde bakkal dükkanı işleten ve kısa bir süre önce toplam 8 bin TL değerindeki sigaraları ile birlikte kasadaki 250 lirasını hırsızlara kaptıran Mehmet Emin Kunduz, Çine’de art ardına gerçekleşen bakkal soygunlarına dikkat çekerek gece yarısı işe koyulan ve başkalarının mallarını çalan hırsızların hakkından gece bekçilerinin gelebileceğini vurguladı.

 

"KİMSENİN HABERİ OLMUYOR"

Mehmet Emin Kuzgun, “Sabaha karşı saat 03.30 gibi dükkanımın kapı menteşesini kırarak içeri girmişler ve sigara reyonunda bulunan bütün sigara paketlerini ve kasadaki 250 lira tutarındaki bozuk paraları almışlar. Kolluk kuvvetleri bazı kameraları inceledi ama hırsızların izine ulaşamadı. Çine’de kısa bir süre içerisinde birçok mahallede bakkal hırsızlıkları meydana geldi. Cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bu hırsızlar ekmek çalmıyor, açlıkları için yapmıyorlar. Tamamen çalışmamak, alın teri dökmemek ve kolay yoldan para kazanmak için çalıyorlar. Olan biz esnafa oluyor. Hem maddi hem manevi açıdan çok rahatsız edici bir durum. Bu hırsızlara artık dur denmesini istiyoruz. Kolluk kuvvetleri ile adalet, bu konularda bizi çok daha iyi savunmalı ve korumalı. Neredeyse her kış döneminde haftada bir dükkan soygunu yapılır hale geldi. Hırsızlar, insanların uykuya daldığı sabaha karşı saat 03.30 ve 04.00 sıralarında eylemlerini gerçekleştiriyorlar. Kimsenin haberi olmuyor. Mahalle bekçileri geri dönsün” diye konuştu.

 

18 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kadro kararnamesiyle Emniyet'e 2 bin 234 adet çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu verilirken 1966 yılında yürürlüğe konulan yönetmelik, 2 Nisan 2016 tarihi itibariyle değişmişti. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler