24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine'de kültür ve sanat sevdalıları buluştu

14 Aralık 2019, Cumartesi 19:33

     


Çine Kültür Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Umudumuz Sanat' adlı gecede kültür ve sanat sevdalıları buluştu.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

Çine Kültür Derneği, Aydın Büyükşehir Çine Düğün Salonunda 'Umudumuz Sanat' adlı gece düzenledi. Gecede Cihan Gültekin, Merve Sezer ve Taner Varol sahne aldı. Türküler ile duygu dolu anlar yaşayan davetliler hareketli şarkılar ile de doyasıya eğlendi. Geceye çok sayıda davetli ile birlikte Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, Eğitim Sen Çine İlçe Temsilcisi Alp Özerdem, Eğitim İş Çine Temsilcisi Erkan Şahin, TEMA Çine İlçe Temsilcisi Hicabi Solak, katıldı.

ONUR VE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Gecede Çine ve derneğe yapmış olduğu katkılarından dolayı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi ve EYSİM Mİneral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Çine şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, Kemal Kuzu, Bahattin Acar, Yalçın Deveci, Çine Haberuğur Gazete sahibi Nijer Sağlık ve Çine Madran Gazetesi Muhabiri Osman Yurttaş'a onur ve teşekkür plaketi takdim edildi. EYSİM Mİneral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir 4, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer 3 ve Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güler'in ise 1 öğrenciye derneğin belirleyeceği 4 yıl boyunca burs desteği sözünü verdiği gecede gerçekleştirilen çekiliş ile bir çok esnaf ve şirket tarafından dernek yararına sunulan hediyeler sahiplerini buldu.

BAŞKAN DEMİR, DERNEĞİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, geceye katılım sağlayan herkese teşekkür ederken, "Dernek olarak bugüne kadar tiyatro kültürünü yaşatmaya çalıştık. Üstadımız Kemal Kuzu sayesinde uluslararası festivallere katıldık. Üstadımızın üzerimizde çok emeği vardır. Çine'nin gelini Şükran Güngör'ün eşi Yıldız Kenter'inde üzerimizde çok emeği vardır. Biz o dönemlere denk geldik. Yıldız Kenter, Çine Belediyesi ile birlikte ilçemize kazandırdığı 450 kişilik salonumuzu daha hiç bir yerde göremedik. Çok güzel bir salonumuz var, o ışıklar sönmesin diye 18 yıldır Çine'de tiyatroyu devam ettiriyoruz. Bugün hesapladım, 5 yıldan bu yana 100 doğasever arkadaşımız ile tam bin 200 kilometre yürümüşüz. Çocuklarımız için yaz etkinlikleri düzenliyoruz. 4 öğretmenimiz ile birlikte 52 çocuğumuza bu yaz eğitim verdik, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Satranç kursunda da biz varız. Federasyon ile birlikte ulusal anlamda etkinlikler düzenlemekteyiz. Dernek, bir insan tek başına bir şey yapamaz. Bu başarıları sizler, belediye ve şirketlerimiz ile birlikte yapmaktayız" şeklinde konuştu.

BAŞKAN DİNÇER TEŞEKKÜR ETTİ

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, "Yaklaşık 10 yıldır Çine Kültür Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Başkanımız biraz önce derneğin ilçemize olan katkılarını anlattı.Ben tüm Çineliler adına dernek yönetim kurulu ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler