19 Mart 2024, Salı

Çine'de salgın teyakkuzu

14 Ekim 2019, Pazartesi 13:04

     


Çine'de bir haftadır süregelen ishal ve kusma şikayetleri nedeniyle halk hastaneye akın etmeye devam ederken, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü salgının nedenlerini araştırmak için teyakkuza geçti.

 

Çine'de yaklaşık bir haftadır çoğunluğu Mutaflar ve Hamitabat Mahallesinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere yüzlerce vatandaş kusma ve ishal şikayetleriyle Çine Devlet Hastanesine başvurdu. Hastaların gerekli tedavileri yapılarak, durumları iyi bir şekilde taburcu edildiği ve bu şikayetten dolayı hastanede yatarak tedavi gören vatandaşın olmadığı tespit edilirken hala ishal ve kusma şikayetleri ile hastaneye başvuran vatandaşların olması sağlık yetkililerini harekete geçirdi. Sadece Mutaflar Mahallesinden yaklaşık 160 kişinin rahatsızlanması Madran Dağı'ndan gelen içme sularında şüphe uyandırdı. İshal ve kusma şikayeti olan yüzlerce vatandaşın ise hastaneye başvurmadan eczanelerden ilaç temin ettikleri öğrenildi.

 

SU ANALİZLERİ YAPILIYOR

Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde eğitim veren 6 okuldaki çeşmelerden su numuneleri alınarak analiz için halk sağlığı labaratuarına gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin gerekli çalışmayı başlattıklarını bu konuda çalışmaların sonucunun beklendiğini ifade etti. Ayrıca Madran Dağı'ndan gelen tatlı su kaynaklarında da su analizi gerçekleştirileceği bildirildi.

 

HALK İÇME SULARINDAN ŞÜPHE EDİYOR

Çine'de yaşayan ve iki çocuğunda da ishal ile kusma şikayeti bulunduğunu belirten Ömer Akkurt, "Her iki çocuğumda da ishal ve kusma şikayeti var. Bunun nedenlerinin bir an önce araştırılarak kamuoyu bilgilendirilmesi yapılmasını istiyoruz. Sorun sularda mı yoksa farklı nedenleri mi var, bunların tespit edilip acilen müdahale edilmeli. Genelde Mutaflar ve bizim de ikamet ettiğimiz Hamitabat Mahallesinde yaşayan vatandaşlarda ishal ve kusma şikayeti çok fazla. İçme sularından kaynaklı bir sorun olabilir" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler