19 Mart 2024, Salı

Bu ayrıntıya dikkat!

14 Ekim 2019, Pazartesi 17:37

     


Çine'deki ishal ve kusma salgını ile doğadaki yabani hayvanlar için havadan bırakılan kuduz aşı kapsül uygulamasının aynı zamanlara denk gelmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

 

Çine'de kuduz ile ilgili önlemlerin etkinliğini artırmak, doğada kontrolsüz yaşayan tilki, çakal, kurt gibi hayvanlarda hastalığı azaltmak amacıyla havadan aşı kapsüllü köfteler atıldı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kuduz aşısı kapsül atım işlemi ile ilçede ortaya çıkan yüzlerce kişinin bulantı, ishal ve kusma gibi şikayetlerden dolayı hastaneye akın etmesini sağlayan salgın hastalığın da yine aynı zamanda baş göstermesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Salgının kuduz aşı kapsüllerinin su kaynaklarına denk gelmesi ile oluşabilme iddiası ortaya atıldı.

 

SONUÇLAR BEKLENİYOR

Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde eğitim veren 6 okuldaki çeşmelerden su numuneleri ile Madran Dağı'ndan gelen kaynak sularından temin edilen tatlı su çeşmelerinden numuneler alınarak analiz sonuçları beklenmeye başlandı. Tatlı su çeşmeleri geçici olarak kullanıma kapatıldı. Sağlık ekipleri salgının nedenini araştırmak için su kaynaklarına yoğunluk verirken vatandaşlar bir an önce tahlil sonuçlarını ve salgının nedenine dair resmi açıklama bekliyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler