19 Nisan 2024, Cuma

Kesilen ağaçlar savcıyı şüphelendirdi

14 Ekim 2016, Cuma 09:07

     


Çine Dereli Mahallesi'nde 4 ay önce meydana gelen yangın yargıya taşınıyor. Savcılığın, yangının ardından bölgedeki elektrik tellerine temas eden ağaçların kesilmesinden şüphelenerek ADM yetkilileri hakkında kamu davası açtığı öğrenildi.

 

Çine'nin Dereli Mahallesi'nde bir süre önce meydana gelen ve 500 yıllık zeytin ağaçlarını kül eden yangın mahkemeye taşındı. Ağaçları yanan çiftçilerin, yangının ADM’ye ait elektrik tellerinden kaynaklandığını iddia etmesi üzerine görevlendirilen bilirkişinin, olayın ADM’den kaynaklanmadığı kanısına yakın bir rapor hazırladığı, buna rağmen savcılığın, yeterli şüphe ve delil olması nedeniyle 2 ADM yetkilisi hakkında kamu davası açarak şüphelilerin yargılanmasını istediği ve Çine Adliyesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasının 08 Aralık 2016 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

 

YANGIN SONRASI KESİLEN AĞAÇLAR ŞÜPHE UYANDIRDI

 

Çine'nin Dereli Mahallesi'nde 4 ay önce meydana gelen yangında yaklaşık 900 bin dönümlük arazide bulunan zeytin ağaçları ve yaşamsal faaliyetler yok olmuş, arazide hissesi bulunan 100 kişi mağdur duruma düşmüştü. 150 ve 500 yaş arası zeytin ağaçlarından ortalama 5 bin ağacın küle döndüğü yangında ağaçları yanan üreticiler, yangının elektrik tellerinin ağaç dallarına değmesi sonucu çıktığını iddia etmiş ve ADM’nin ihmali olduğunu ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık tarafından görevlendirilen bilirkişinin raporunda da yangının ADM’den kaynaklı bir ihmal sonucu meydana gelmediği iddia edilmişti.

Savcılığın bilirkişi raporuna rağmen ADM yetkilileri hakkında kamu davası açmasındaki en önemli etkenin, yangından bir gün sonra ADM yetkililerinin bölgedeki elektrik tellerine temas eden diğer ağaçların dallarını kesmesi olduğu öğrenildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler