25 Nisan 2024, Perşembe

“Karınları ağrıyan bir fincan kekik suyu içsin”

14 Ekim 2016, Cuma 16:14

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine'de inşa edilen itfaiye binası ve Kalabak Köprüsü hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu, açılışlardaki konuşmasında, hizmetleri eleştirenlere, “Duyduğuma göre karınları ağrıyormuş. Karnı ağrıyanlara ne tavsiye edilir, ya bir şişe soda içsinler ya da bir fincan kekik suyu içsinler. Şişkinliğe birebir iyi gelir kendilerine tavsiyem bu” diye seslendi.

 

 

Açılıştan konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “2014 yılında sizlerden oy isterken ben olmayacağımızı, biz olacağımız söylemiştim. Çine’ye hizmet edilecekse sadece Çine Belediye Başkanı'nın değil Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de hizmet edeceğini ve uyumlu çalışma içerisinde olunması gerektiğinidile getirmiştik. Bugüne kadar uyumlu bir şekilde çalıştık. Çinemize verdiğimiz hizmet doğrultusunda havuzlu sosyal tesisimiz, zeytinyağı fabrikamız, köprülerimiz, itfaiye binamız, bir tane düğün salonumuz var ama yetmiyor. Büyükşehir Belediyesi'nden bir tane düğün salonu istedik. Bu ay içinde temeli atılacak. Biz, hep beraber sizler için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. İyi ki varsın Topuklu Efe” dedi.

 

"ÇİNE’YE GELİR, TEMEL ATAR, AÇILIŞ YAPARIZ"

 

Yine yatırım ve yine hizmet için Çine’de olduklarını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Biz hizmetlerimizle, eserlerimizle sizlerin her zaman emrinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Yatırımlara söz vermiştik, tek tek yapıyoruz. Temelini birlikte attık, birlikte açıyoruz. Tabi ki ben bunları tek başıma yapmadım. Salih Başkan'ın destekleri ile gerçekleştirdik. Sizler çok şanslısınız, böyle dürüst, çalışkan, düzgün bir başkana sahip olduğunuz için, Salih Başkan'ı seçtiğiniz için tekrar size teşekkür ediyorum. Helal olsun! Çine ne yaparsa doğrusunu yapar. Salih Başkan'a bizlere vermiş olduğu özgüvenden dolayı, destekten dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Çine’de gelmiş geçmiş Salih Başkan'ım ve benim kadar çok çalışan hizmet eden, hizmet binaları yapan oldu mu? Olmadı ama bunlar yetmez, çok büyük hizmetler yapacağız. Biz Çine’de transit geçiş yapanlardan, boş laf yapanlardan değiliz. Biz Çine’ye gelir, temel atarız, açılış yaparız. Öyle transit geçip iki tokalaşıp gitmeyiz. Boş vaatlerde bulunmayız. Bugün de Çine’mize yeni eserler kazandırmanın mutluluğu içindeyim. Siz bugüne kadar yapılan yatırımları iyi biliyorsunuz ama bilmeyenler vardır, unutmuş olanlar vardır, duymak istemeseler de ben onlara tekrar tekrar hatırlatacağım” diye konuştu.

 

2017’DE ÇİNE’DE YAPILACAK YATIRIMLARINI ANLATTI

Çine’ye bugüne kadar yaptıklarını hizmetleri anlatan Başkan Çerçioğlu, “101 kilometre yol yaptık, maliyeti yaklaşık 11 milyon TL’dir. Buradan bazılarını saymak istiyorum. Söğütçük, Kabalar, Akçaova, Sağlık, Soğukoluk, Çöğürlük, Dutluoluk, Kasar, Dereli, Tepeköy, Kızılgüney, Bereket, Bölüntü, Bağlarbaşı ve Mutaflar. Bu yetmez elbette. Bu sene sonuna kadar 101 kilometreye 20 kilometre daha ekleyeceğiz. Önümüzdeki 2017 yılında 2016 yılında bugüne kadar yaptığımızın iki katı yol yapmaya şimdiden söz veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Yani şunu diyorum, seçim süresi sonuna geldiğinde inşallah Allah’ın izniyle sizin desteklerinizle Çine’de yolu yapılmamış, asfaltı dökülmemiş yer kalmayacak. Sizlerin uzun yıllar beklediği spor tesisini, yüzme havuzunu hep birlikte açtık. Güzel Çine’mize yakışan yeni bir terminal binamızı inşaatı devam etmektedir. İnşallah ocak ayında sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

 

ÇERÇİOĞLU MÜJDE VERDİ

 

Çinelilere müjde veren Özlem Çerçioğlu, “Anımsıyorsanız yerel seçimlerde hem açık hem kapalı olmak üzere iki düğün salonu istemiştiniz. Bunun ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık. Haziran ayında açılışını gerçekleştireceğiz. Maliyeti 4 milyon 200 bin TL’dir. ASKİ olarak bugüne kadar Çine’de 45 bin 400 metre içme suyu hattı, 17 bin 200 metre kanalizasyon hattı, 6 bin 836 metre yağmur suyu hattı, toplamda 30 milyonluk yatırımı ASKİ olarak gerçekleştirdik. Seferler Mahallesi içme suyu arıtma tesisi projesini hazırladık. Camızağılı, Çaltı, Kuruköy ve Cumalı mahallelerimizin paket arıtma tesislerinin de planlaması yapıldı. Çine atık su arıtma tesisimizin tüm bakımları tadilatları yapıldı. Sorunsuz bir şekilde hizmetinizdedir. Uyumak yok, çalışmaya devam edeceğiz Çine için” diye konuştu.

 

AK PARTİLİ VEKİL ABDURRAHMAN ÖZ’E KAZIKLI GÖNDERME

Çerçioğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bugün İtfaiye binası ve Kalabak Köprüsü açılışını gerçekleştireceğiz. Bu köprü fore kazıklarla desteklenmiştir. Hepimize hayırlı olsun. İki yatırımımızın maliyeti 1 milyon lira oldu. Gelirken köprüden geçtim Fen İşleri Başkanım bana bir kere daha fore kazıklarla yapıldığını anlattı. Fore kazık deyince benim aklıma kısa bir süre önce açtığımız köprülü kavşak aklıma geldi. Bir muhterem der ki neymiş efendim 'kazıklar uzunmuş, kazıklar kısaymış.' Kardeşim senin bu kazıklarla derdin ne, bu kazıklar seni niye gerdi. Herhalde hizmetlerimizi içlerine sindiremiyorlar. Duyduğuma göre karınları ağrıyormuş. Karnı ağrıyanlara ne tavsiye edilir, ya bir şişe soda içsinler ya da bir fincan kekik suyu içsinler. Şişkinliğe birebir iyi gelir kendilerine tavsiyem bu. Biz bir şey istemiyoruz, bizim yatırımlarımıza engel olmasınlar yeter. Diyorum ki her yaptığımız hizmet binasının bir yerine nazar boncuğu asalım. Allah kem gözlerden saklasın diye yapacağız bunu.

 

“BUNLAR BOŞ BOŞ KONUŞUYORLAR”

Neymiş efendim, yaptığımız hizmetler güzel değilmiş. Kardeşim gel sen de yap ya da beğenmiyorsan çık karşıma çık Topuklu Efe'nin karşısına. Bu kadar basit. Ben buradayım, yaptıklarım hizmetler ortada. Yaptıklarım, yapacaklarımın garantisidir. Öyle dışarıdan gazel okumak kolay, bizim sırtımızda yumurta küfesi mi var. Bunlar boş boş konuşuyorlar. Siz ne yaptınız Aydın için? Aydın için 17 ilçemiz için kim taş üzerinde taş koyarsa onun yanındayım.

 

“BİR SÜLEYMAN ÖLÜR, ANALAR BİN SÜLEYMAN DOĞURUR”

Değerli Çineliler, ülkemiz çok zor bir süreçten geçmektedir. Şehitlerimize Allah’tan bir kere daha rahmet diliyorum. Mutaflar’ın ciğeri yandı, benim kardeşimin, bir ananın ciğeri yandı. Bizim ciğerimizi yaktılar. Civan gibi evladımızı şehit ettiler. Biz de Süleyman Güneri’ler ölmez. Bir Süleyman ölür, analar bin Süleyman doğurur. Buradan bir kere daha terörü lanetliyorum. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Çine'deki açılışlara, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırım Kaya, CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler