20 Nisan 2024, Cumartesi

Kaltun, Çine’ye diyaliz merkezi kuracak

14 Ekim 2016, Cuma 18:08

     


Çine Devlet Hastanesi bünyesinde diyaliz merkezi kurulması için Aydın Valiliği ile Kaltun Madencilik şirketi arasında ön protokol imzalandı. Diyaliz merkezi tamamlandığında, Çine’deki 70 hasta ile çevre ilçelerdeki hastalara hizmet verecek.

 

Kaltun Madencilik şirketi, Çine’de diyaliz merkezi inşa edecek. Diyaliz merkezi için Aydın Valiliği’nde ön protokol imzalandı. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Sağlık Bakanlığı ile yapılacak istişarelerin ardından ayrıntılı anlaşmanın yapılacağını bildirdi.

Törende konuşan Koçak, “Bu merkez Çine’nin ihtiyacını karşılayacak olması ve ilimizdeki diğer hayırseverlerin katkısı açısından önemli” dedi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süreçte sayın milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın önemli katkıları var. Orada yapılacak diyaliz ünitesi, hem Çine’ye hem de çevre ilçelerdeki hastalara hizmet sunacak. Önümüzdeki süreçte, özellikle milli eğitim alanında örneklerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Başka örneklerin de geleceğine inanıyorum.”

 

“SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMDE DÜNYANIN EN İYİSİYİZ”

Türkiye’de sağlık alanında son 15 yılda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Koçak, “Hastanelerde kilometrelere ulaşan kuyrukların olduğu, birkaç dakikalık hekim görüşmesi için günlerce beklenildiği, ilaçların bulunamadığı, raporların alınamadığı, acil hastalara ambulans temin edilemediği bir Türkiye’den, en gelişmiş sağlık sistemlerinden birine sahip bir ülke konumuna geldik” dedi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık hizmetine erişimde dünyanın en iyi ülkesiyiz. Bunun ölçülerinden bir tanesi hekime müracaat sayısıdır. Şu anda her Türk vatandaşı yılda 10 defa hekimle görüşebiliyor. En az 10-15 dakika hekime görünebiliyor. ABD’nin kişi başına sağlık harcaması 9 bin dolar. Ama hala 50 milyon kişi sağlık sigortası kapsamının dışında. Bizim harcamamız 850 dolar civarında. ABD’nin onda biri kadar harcamayla daha kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz. Aydın’da sağlık göstergelerimiz iyi durumda. Sadece nitelikli yatak oranımız düşük. İnşallah onu da şehir hastanesini yaptığımızda yüzde yüzlere ulaştıracağız. Bu tür eksiklerimizi hayırsever kurumlarımızın desteği ile kapatıp Aydın’ı sağlık alanında da en iyi noktalara getirmiş olacağız. Bu anlamda bir eksiğimizin giderilmesini sağlayan Kaltun Madenciliğe ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’e teşekkür ediyorum.”

''YİNE GÖREV ÜSTLENEBİLİRİZ''

Diyaliz merkezini inşa edecek olan Kaltun Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer, “Biz, aile ve şirket olarak elimizden geldiğince bu tip yardımlar yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç olan alanlarda yine görev üstlenebiliriz. Biz sadece bina yapıyoruz. Allah, orada hizmet alacak insanlarımıza derman versin” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çine’deki sorunlarla ilgili başhekimimizle sürekli görüşüyoruz. Çine’de 70 diyaliz hastası var. 37’sine şu anda bakabiliyoruz. Diğerleri Aydın’da hizmet alıyor. Devlet-millet işbirliği ile hayırsever iş adamımız Yüksel Bey'e konuyu açtık. Desteğini esirgemedi. Bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Törene, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Selma Özcan, Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin ve Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik de katıldı. (NACİ ERİŞ)







 
Son Eklenen Haberler