28 Mart 2024, Perşembe

Başkan Dinçer, kamyonsuz bir şehir istiyor

14 Eylül 2016, Çarşamba 07:36

     


Çine merkezinde faaliyet gösteren samancıların şehir dışına taşınması için çalışma yürüten Çine Belediye Meclisi, ilçe merkezine sürekli kamyon sokan esnafın da kent içinden uzaklaştırılması konusunu ele aldı. Başkan Dinçer, 'Kamyonlar şehre girmesin' dedi.

 

Çine Belediye Meclisi'nin son toplantısında samancıların şehir dışında bir yerde faaliyetlerini sürdürmeleri konusu Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu'na havale edilirken Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, inşaat malzemesi satan ve buna benzer şehir merkezinde faaliyet gösteren, sık sık kamyonlardan malzeme indirip malzeme yükleyen esnafın da şehir dışına alınması konusunun görüşülmesini istedi.

 

"BU KONUDA ÇOK ŞİKAYET VAR"

Meclis üyelerinin bu konuda fikir ve çözüm üretmelerini isteyen, ardından da konunun mecliste görüşülmesini talep eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "İnşaat malzemeleri satan esnafımızla ilgili çok şikayet geliyor.Tuğla ve çimento torbalarını dükkanların önüne koyuyorlar, şehir merkezine ve sokaklara sürekli kamyon girişi, çıkışı oluyor. Onların da şehir dışına çıkarılması için bir şeyler yapalım. Yarın 'Çık git' denmez ama bir, iki sene süre tanıyabiliriz. Bu kararımız onlar için de iyi olur. Kamyonlar, şehir merkezine girmesin. Halkımızdan bu konuda çok şikayet var. Şehir içinde kamyonlar trafiği ve günlük yaşantıyı olumsuz etkiliyor" dedi.

Çine Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'in bu önerisi üzerine ilçeye ikinci bir sanayi sitesi kurulabileceğini ifade ederken, diğer meclis üyeleri de Başkan Dinçer'in bu düşüncesini destekleyici konuşmalar yaptı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler