20 Nisan 2024, Cumartesi

Satmak istemiyorlar

14 Haziran 2018, Perşembe 13:25

     


Aydın’da cazibe merkezi haline gelen Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcı firmalara verilecek yer kalmayınca, genişletme çalışmaları başladı. OSB'ye katılacak olan arazi içerisinde kendi arazileri olduğunu belirten bazı vatandaşlar yerlerini satmak istemediklerini duyurdu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Gökyaka Ovası’nda arazileri bulunan ve Aydın’da cazibe merkezi haline gelen Çine OSB’nde yatırımcı firmalara verilecek yer kalmayınca başlatılan ve bölgeye katılması düşünülen 2 bin 300 dönüm arazi içerisinde tapulu arazileri bulunan bazı vatandaşlar arazilerini satmak istemediklerini duyurdu. Haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade eden arazi sahipleri bu konuda milletvekilleri ve siyasilerden de kendilerine destek istedi.

 

"TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLMESİN"

Bugüne kadar 100 dönüm arazisini OSB'ye zorunlu olarak sattığını belirten Yakup Özhan, "Biz arazilerimizin satılmasını istemiyoruz. Sayın vekilimiz Mustafa Savaş bizlere bu arazilere su getirmek için çalışacağına dair söz vermişti. Biz su beklerken şimdi arazilerimizden de oluyoruz. OSB'nin genişlemesini yatırımcıların gelmesini burada istihdam sağlanmasına biz karşı değiliz ancak biz arazilerimizde üretim yapmak istiyoruz. Şuan arazilerimizde yonca gibi mahsuller ekili. Bu alanda tarıma elverişsiz bir çok arazi var. Dağlık alanlar var. OSB'de buralara doğru genişleme çalışması yapılsın. Tarım arazileri yok edilmesin" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler