28 Mart 2024, Perşembe

Fatih Camisi projesi iptal yolunda

14 Haziran 2016, Salı 09:38

     


Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Kenkaya, 2013 yılında törenle temeli atılan Fatih Cami ve Külliyesi’nin yapımının iptal aşamasında olduğunu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in 'yer tahsisi' sözünde durmaması halinde derneğin feshine karar vereceklerini açıkladı.

 

Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Kenkaya, Çine’de 3 sene önce yapımı için harekete geçilen ve camisi bulunmayan Soğancılar halkına hizmet edecek olan Fatih Cami ve Külliyesi'nin Çine Belediyesi yer tahsis etmediği için yapılamadığını açıkladı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede derneği feshedebileceklerini ifade eden Kenkaya, ''2013 yılında Çine Belediyesi yer tahsisi sözü verdi ve caminin temeli atıldı. Ancak Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, vermiş olduğu sözde durmadı ve cami bu nedenle yapılamadı'' dedi.

 

DERNEK FESHEDİLECEK

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile görüştüğünü söyleyen Kenkaya, “Soğancılar Mahallesi'nde sadece Şeyhler mevkisindeki cami bulunuyor. 20 yıllık hayalim, mahalleye bir cami yaptırmak. Her şey yolunda gidiyordu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, cami için yeri bize yer tahsis edeceklerini açıklamıştı. Hatta bu konuda protokol dahi imzaladık. Ancak Başkan Dinçer Bey daha sonra cami için ayrılan ve temeli atılan yerin derneğimize devredilemeyeceğini, ihaleye çıkarılması gerektiğini söyledi. Ben de ‘Tamam’ diyerek yeri alabileceğimi söyledim. Ancak son görüşmelerimizde yerin ihaleye çıkarılamayacağı ve caminin yapılamayacağı söylendi. Bu durumda Fatih Cami ve Külliyesi'nin yapımı için kurmuş olduğumuz Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizi fesih etmek zorunda kalacağız. Ne yazık ki bütün emeklerimiz ve çabalarımız boşa gidecek” dedi. Başkan Kenkaya, 10 gün içerisinde Başkan Dinçer’den olumlu bir yanıt alamazlarsa derneği feshedeceklerini ifade etti.

 

PROTOKOL İMZALANMIŞ, TÖRENLE TEMELİ ATILMIŞTI

Çine Soğancılar Mahallesi halkının cami sıkıntısını gidermek için harekete geçen eski Şeyhler Cami İmam Hatibi Sadettin Kaya ve arkadaşları, Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurulmuş ve Fatih Cami ve Külliyesi'nin yapımı için harekete geçilmişti. 2013 yılında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, dönemin Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Kenkaya, İkinci Başkan Erol Yörük, dönemin Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, dönemin CHP Çine Belediye Meclisi üyeleri ve hayırsever vatandaşların katıldığı tören ile Fatih Cami ve Külliyesi'nin temeli atılmış ve 8 Ağustos 2014 Cuma günü Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in makamında Çine Belediyesi, Çine Müftülüğü ve Çine Soğancılar Mahallesi Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında Fatih Cami ve Külliyesi için protokol imzalanmıştı.

 

MUVAFAKAT GELMESİ GEREKİYOR

Konu hakkında açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Fatih Cami ve Külliyesi yapılacak yerin Çine Belediyesi tarafından daha önce yeşil alan olarak kamulaştırıldığını ve yeşil alan vasfından çıkarılarak cami yapılabilmesi ve inşaat ruhsatının verilebilmesi için kamulaştırma yapılan alanın eski sahiplerinden muvafakat gelmesi gerektiğini ifade etti. Dinçer, muvafakatın kendilerine ulaşmadığını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler