25 Nisan 2024, Perşembe

"Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz"

14 Mayıs 2018, Pazartesi 17:32

     


Çine Müftülüğü tarafından organize edilen ailenin öneminin anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, ailenin önemine değinirken, Türk milletinin kültür ve değerlerini bozmak ve yok etmek isteyen güçler olduğunu söyledi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Kuranı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu. Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Çine Müftüsü Mehmet Atay, Çine İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÇİMDER) Başkanı Ercan Yasak, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Çineli bir grup din görevlisi tarafından oluşturulan koronun söylemiş olduğu ilahiler beğeni topladı.

 

"ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN"

Ailenin önemine değinen Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, günümüz dünyasında Türk Milleti'nin kültürü ile oynanmaya çalışıldığını ve Türk Milleti'ni yok etmek isteyen güçlerin toplum olarak saldırısına maruz kalındığını ifade ederken, "Bugün bakıyorsunuz bizi kültürümüzden uzaklaştırmak isteyenler var. Sünnetlere, cemiyetlere, düğünlerimize bir bakın. Kültürümüzü icra etmemizde çok önemli yeri olan bu cemiyetlerimiz bizim kültürümüzden çok uzaklara kayıyor. Adeta bizi kültürümüzden geleneklerimizden soğutuyorlar. Baba evladının düğününe yüzü kızararak gidiyor. Bu nasıl bir anlayış. Bu nasıl cenaze törenleri, cenazede insanların ruhuna okunur, namazına iştirak edilir, kardeşim. Giyim kuşama bakıyorsunuz, biz böyle miydik. Şiddet başını almış gidiyor. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz. İnsanlarda tahammül, hoşgörü yok. Bu insanlar uzaydan gelmedi. Bizim insanlarımız. Avrupa'da iki insan bir araya gelip de birbirlerini ağırlamaz. Avrupa'da şöyle bir terim vardır, Alman usulü. Biz bunlara mı özeneceğiz. Bu kadar mı acizleştik ya. Bakıyorum her yerde yabancı kelimeler. Ne bu aşağılık kompleksi, ne yapmaya çalışıyoruz. Bunlar önemli değerlerdir, korunması lazım. Sünnetlerimiz, değerlerimizi korumamız lazım. Peygamber Efendimiz nikah benim sünnetimdir diyerek aile yapısının önemine değinmiştir. Menfaate dayalı dostluklar, evlilikler dağılmaya mahkumdur. Bu gün suç işleyenlere bakıldığı zaman çoğu ya annesiz babasız büyüyenler yada anne ve babanın ilgisiz kaldığı çocuklardır. Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

 

"AİLE SIĞINAKTIR"

Çine Müftüsü Mehmet Atay ise, "Amacı sağlam bir toplum oluşturmak olan Yüce dinimiz İslam, her insanın ilk eğitimini aldığı ve temel insanı ve ahlaki değerleri kuşandığı aileye büyük önem vermektedir. Aile ahretin tarlası mesabesindeki dünya hayatının her türlü sıkıntılarının, olumsuzluklarının bertaraf edilebileceği esenlik dolu bir sığınaktır” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler