25 Nisan 2024, Perşembe

Çineli Bahadır ustaya İŞKUR’dan 52 bin lira hibe

14 Nisan 2022, Perşembe 17:33

     


Çine’de yaşayan ve 8 yıl önce yakalandığı hastalık neticesinde engelli kalan 52 yaşındaki Bahadır Şimşek’i, İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü tarafından 52 bin 96 lira hibe desteği verildi. Bu destek ile Şimşek, yeniden kendi işine geri döndü.

Çineli Bahadır Şimşek, 1987 yılında İstanbul’a giderek oto kaporta işletmesinde çırak olarak işe başladı. Daha sonra mesleğini İstanbul’da devam eden Şimşek, 8 yıl önce sol kulağında başlayan işitme kaybı, sol bacağında da kemik erimesi ile devam etti. Sağlık sorunları nedeniyle memleketine dönen Bahadır Şimşek, hem tedavisine devam etti hem de çeşitli fabrikalarda ekmek parasını kazanabilmek için çalıştığını belirtti.

“KENDİ İŞYERİMİ AÇARAK MESLEĞİME GERİ DÖNDÜM”

Evli ve 1 çocuk babası olduğunu belirten Bahadır Şimşek, sağlık durumu elverişsiz olduğu için ağır işlerde çalışamadığını söyledi. Tekrar kendi işini kurmak istediğini belirten Şimşek, İŞKUR’a başvuruda bulunduğunu belirtti. Değerlendirilen başvuru sonucu kendisine 52 bin 96 lira hibe desteği sağlandığını belirten Bahadır Şimşek, Çine Sanayi Sitesi D Blok’ta kendi işyerini açtığını söyledi. Devlet desteklerinin doğru kullanılması gerektiğini belirten Bahadır Şimşek, “Çeşitli firmalarda çalışarak evimin geçimini sağlamaya çalıştım. Sol dizim protez olduğundan çalıştığım işyerlerinde çok zorlanıyordum. Devletin böyle bir imkanı olduğunu öğrendim ve İŞKUR’a başvuruda bulundum. Başvuruma olumlu yanıt geldi ve hibe almaya hak kazandım. Bu hibe ile yeniden kendi işyerimi açarak mesleğime geri döndüm. Aldığım bu hibe ile devlete olan vefa borcumu da yeniden vergimi ödeyerek yerine getireceğim. Devletimizin bu şekilde çok fazla desteği var. Önemli olan bu hibeleri doğru şekilde kullanmak” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler