29 Mart 2024, Cuma

“Dükkanlarımızı mı kapatalım”

14 Mart 2018, Çarşamba 10:07

     


Çine Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bazı esnaflar, Çine Belediyesi’nin kaldırıma koymuş olduğu dubalara tepki gösterdi.

 

Çine Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarında yapmış olduğu uygulama bulvar üzerindeki bazı esnafı zor duruma soktu.

 

20 yıldır Çine Adnan Menderes Bulvarı üzerinde ticaret yapan Altın Damla Zeytinyağı iş yerinin sahibi İbrahim Özdemir, “3-4 yıl önce Karayolları Bulvar yolunu daraltarak esnafa bir darbe vurdu. Şimdi de Çine Belediyesi, yapmış olduğu bulvar düzenlemesinin ardından kaldırıma araç girişini engellemek için koyduğu dubalarla esnafa bir darbe daha vurdu. Bizler dükkanlarımızı mı kapatalım?” diyerek sitem etti.

 

Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki esnafın zor günler geçirdiğini söyleyen İbrahim Özdemir, “Bundan 3-4 yıl önce Karayolları, Aydın-Muğla Karayolunu daraltı. Müşterilerimiz aracını park edip alış verişini yapamıyor. Bu sıkıntımız defalarca söylememize rağmen Karayolları Genel müdürlüğü sesimizi duymadı. Şimdi de Çine Belediyesi bulvar düzenlemesi yapıyor. Kaldırımın genişliği 9 metre uzunluğunda. Çine Belediyesi Bulvar düzenlemesini yaparken kaldırımdan bir metre kısarak bu sorunu giderebilirdi. Ama yapmadı. Şimdide araçların kaldırıma çıkmaması için duba koyuyor. Peki biz esnaflar burada nasıl ticaret yapacağız. Müşterim aracıyla geliyor. Zeytinyağını satacak ana yol dar olduğu için park edemiyor. Aracını kaldırıma çıkarmak istese çıkaramıyor. Biz ne yapacağız. Biz dükkanlarımızı kapatıp gidelim mi?. Esnafa bu kadar eziyet edilmez. Bence halka rağmen yapılan her iş zulümdür. " dedi.

 

“YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Kimsenin elini taşın altına koymadığını söyleyen İbrahim Özdemir, “Biz bulvar esnafı olarak yerel ve genel iktidardan yardım bekliyoruz. Halka rağmen bu işlerin yapılması doğru değil. Benim iş yerimde 10 kişi çalışıyor. Bizler SGK ve vergimizi düzenli ödemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ben gelen müşterimizin zeytinyağını alamazsam, diğer esnaf kardeşim müşterisine imalat yaptığı ürünü satamazsa geçimimizi nasıl sağlayacağız. Eğer bizim dükkanlarımızı kapatmamızı istiyorlarsa bunu gelsinler söylesinler. Artık bulvar esnafını görmezlikten gelmesinler ” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler