25 Nisan 2024, Perşembe

Yörük Ali'ye gözü gibi bakıyorlar

13 Eylül 2019, Cuma 14:19

     


Çine'de yaşayan iki emekli kardeş çocukluk dönemlerinden bu yana süregelen deve tutkusunun peşinden gidiyor. Yavaş kardeşler, Yörük Ali adlı güreş develerine gözü gibi bakıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Yolboyu Mahallesinde yaşayan 82 yaşındaki Ramazan Yavaş ve 80 yaşındaki kardeşi Mustafa Yavaş, deve tutkularının aileden geldiğini belirterek biraz pahalı bir tutku olsa da deve sevgisinin vazgeçilemez bir tutku olduğunu söyledi. Bugüne kadar bir çok deve sahibi olan ve develerin kendilerine huzur verdiğini ifade eden Yavaş kardeşler henüz yavru iken satın aldıkları Yörük Ali adlı güreş devesini özenle yetiştirip büyüttüklerini söyledi.

 

YÖRÜK ALİ'YE RAKİP ARANIYOR

Develerin çok hisli hayvanlar olduğunu belirterek, 'deve iyiliği de kötülüğü de bilir' diyen Ramazan Yavaş, "Bizdeki deve tutkusu aileden geliyor. Develer ile büyüdük. Bugüne kadar bir çok devemiz oldu. Develerin bakımı zahmetli ve zordur. Bizimkisi çok meşakkatli bir sevgi. Yörük Ali'yi 7 senedir gözümüz gibi bakıyoruz. Tabiri caiz ise yemedik yedirdik, içmedik içirdik. Kardeşim ile birlikte yaşıyoruz, ikimizde emekliyiz. Yörük Ali de bizim oğlumuz gibi. Onu çok seviyoruz. Yağmurda, soğukta kalmamasına her türlü şeye çok dikkat edeceksin. İnsandan çok daha nazik. Bilhassa kışın. Bakımını en iyi şekilde yapıyoruz. Aralık ayında develer kızışma dönemine giriyor. Bu aylarda da deve güreşleri başlıyor. Bu sene Yörük Ali'yi güreştirmek istiyoruz ama henüz bir rakip bulamadık" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler