19 Nisan 2024, Cuma

Yazın toz, kışın çamur çilesi

13 Temmuz 2017, Perşembe 15:51

     


Çine’de sokak yolları toprak olduğu için kışın çamur, yazın tozdan bıkan vatandaşlar, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi. Çine Kargı Mahalle Muhtarı Yaşasın Erbay, “Ben defalarca yolun tamamlanması için dilekçe verdim, kimse ilgilenmedi" dedi.

 

Toprak yola sahip Kargı Mahallesi halkı, kışın çamur yazın tozdan dert yandı. Yarısı parke taşı döşenmeyen yol üzerindeki evlerde yaşayan vatandaşlar, yolun taş döşenmeyen kısmının da bir an önce bitirilmesini istedi. Kadınlar, sıcağa rağmen tozdan kapı ve pencerelerini açamamaktan yakınırken, ayrıca temiz çamaşırlarını toz yüzünden evin odalarında kurutmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

 

MUHTAR ERBAY, HİZMET İSTEDİ

Çine Kargı Mahalle Muhtarı Yaşasın Erbay, “Biz muhtarların artık bu işleri yaptıracak gücü yok. Büyükşehir ile birlikte mahallelerimizin bütün taşınmazları ve malları belediyelere devredildi. Ben defalarca yolun tamamlanması için dilekçe verdim. Belediye’den bu konuda duyarlılık istiyoruz. Bizim kömüre, gıda malzemelerine ihtiyacımız yok. Biz yollarımızın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

 

ÇERÇİOĞLU’NA SESLENDİ

Tüberküloz hastası olduğunu ifade eden Mustafa Uyguç da, “Benim hastalığımdan dolayı çok fazla tozlu ortamlarda bulunmamam gerekiyor ama maalesef yolun toprak olmasıyla birlikte toz sorunu yaşıyorum. Toz nedeniyle her gün öksürüklere boğuluyorum. Büyükbaş hayvanlarımız toz yuta yuta akciğer hastalığı buluyorlar. Biz hizmet istiyoruz. Hakkımızı aramak bizim en doğal hakkımız. Yetkililer acilen sesimize kulak versin, bizi bu dertten kurtarsın. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sesleniyorum, görsün buradaki kadınların halini” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler