23 Nisan 2024, Salı

Kursta tanıştığı insanlar hayatını değiştirdi

13 Haziran 2016, Pazartesi 14:09

     


Çine'de yaşayan yürüme engelli 37 yaşındaki Nimet Güliç’in hayatı, engeliler için açılan takı tasarım kursu ile değişti. Kursta tanıştığı öğretmen ve arkadaşları Güliç, akülü sandalyeye kavuşturdu. Yardımseverler, şimdi de genç kadına ve eşine iş bulabilmek için harekete geçti.

Çine’nin Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ve bir yaşında geçirdiği ateşlenme nedeniyle hastanede yapılan yanlış iğne sonucu sağ ayağını kullanamayan ve koltuk değneklerine mahkum olan Nimet Güliç’in hayatı, Çine Engeliler Derneği’nin talebi ve Çine Mesleki Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliğince açılan takı tasarım kursunda değişti. Kursa katılmak isteyen Güliç, programın ilk gününde 2 kilometrelik yolu koltuk değnekleri ile bir saatte kat ederek kursun yapılacağı Atatürk İlkokulu eski binasına ulaşabildi. Güliç’in bu azmi, kurs arkadaşları, özellikle de kurs öğretmeni Gökben Çelebi’yi çok etkiledi. Çelebi, Çine Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, Çine Engelliler Derneği Başkanı Ümran Gülten Kayalı ve kurs arkadaşları ile görüşerek koltuk değneklerine mahkum yaşayan Nimet Güliç'i sevindirmek için seferber oldu. Hayırseverlerden toplanan 5 bin TL ile akülü sandalye alınarak Güliç'e hediye edildi. Engelli Güliç, koltuk değneklerini bir kenara fırlatarak akülü tekerlekli sandalyesi ile hayata yeniden gülümsedi.

EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORLAR

Çine Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, Nimet Güliç’in ilk günkü azminin kendilerini çok etkilediğini ifade ederken, “Nimet için ne yapabiliriz diye düşündük. Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sait Üstündağ Bey, okullar kapanıncaya kadar Nimet’i evinden kursa, kurstan evine taşıyacak bir minibüs temin edebileceklerini söyledi. Biz Nimet’in kurs bitince de bize gülümsediği gibi çevresine gülücükler saçmasını ve hayatını mutlu ve huzurlu geçirmesini istedik. Hayırseverlerden toplanan yardımlar ile ona akülü sandalye hediye ettik. Şimdi işsiz eşine ve Nimet’e iş aramaya başladık. İnşallah bunu da başaracağız. Didim Akbük Kapris Otel ile görüştük, eşine de bir iş bulabilirsek orada çalışma ihtimali çok yüksek. İş bulamazsak Nimet’i maaşa bağlatmak istiyoruz, bu konuda girişimlerimizi de yaptık” dedi.

YENİ TANIŞTIĞI KİŞİLER ONU MUTLU ETTİ

Sağ ayağını kullanamadığını ve bu ayağının sol ayağından 23 santim eksik olduğunu söyleyen evli ve bir çocuk annesi Nimet Güliç, kursa başladığından bu yana hayatının hep iyiye gittiğini ve yaşadığı mutluluğu tarif edebilecek kelimeler bulamadığını söyledi. Nimet Güliç, “Yeni arkadaşlıklar kurduğum bu kursun, beni bu kadar çok mutlu edeceğini tahmin etmemiştim. Maddi durumuz iyi olmadığı için akülü sandalye alamadık. Koltuk değnekleri ile uzun yol gidemiyorum. Yolda giderken düşüyorum. Çine’de bir çok başkandan, ilçenin önde gelen yetkililerinden bu konuda yardım istedim ama hep olumsuz yanıtlar aldım. Beni mutlu eden, yıllar sonra bana bu mutluluğu yaşatan arkadaşlarıma, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler