25 Nisan 2024, Perşembe

Çineli kuşçular kenetlendi

13 Mart 2019, Çarşamba 16:49

     


Çine'de uzun yıllardır eksikliği hissedilen kanatlı hayvanları yaşatma üretme ve yetiştirme derneği kuruldu. Derneğin öncelikli amacı, ilçenin tanıtımı ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

 

(FOTO GALERİSİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çineli kanatlı hayvanseverler bir araya gelerek dernek çatısı altında birleşti. İlçede eksikliği hissedilen ve kanatlı hayvanseverler için önemli bir atılım olan derneğe, "Çine Güvercin ve Kanatlı Hayvanları Yaşatma Üretme Koruma ve Yetiştiriciler Derneği" adı verildi. Derneğin kuruluşunda görev alan öncü üyeler Ümit Kafkas, Ali Coşkun, Emre Tezer, Onur Kurt, Osman Barut, Volkan Akalın ve Mesut Demir olurken, Emre Tezer kurucu başkan olarak seçildi. Kurucu Başkan Emre Tezer, "Çinemizde kanatlı hayvansever sayımız gün geçtikçe çoğalmakta. Bizler gerçekten bu sevdaya gönül veren Çineliler olarak derneğimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yaklaşık 2 senedir hayalini kurduğumuz derneğimizi kurduk ve önümüzdeki günlerde derneğimizin ilk genel kongresini gerçekleştireceğiz." dedi.

 

ÇİNE'NİN ADINI DUYURMAK İSTİYORLAR

Çine Güvercin ve Kanatlı Hayvanları Yaşatma Üretme Koruma ve Yetiştiriciler Dernek Başkanı Emre Tezer, derneğin ilçenin tanıtımında aktif rol oynayacağını belirterek, "Kanatlı hayvan seven dostlarımızla ilçe dışı ziyaretlerimiz oluyor. Buralarda Çinemizin adını duyurmak öncelikli ve kutsal görevimiz. Kimimizin güvercin, kimimizin süs kuşu, kimimizin ise tavuk ve horoz sevdası var. Çineli hayvanseverler olarak ilçemizde farklı farklı yerleşim yerlerinden gelen diğer hayvansever misafirlerimizi de onur ve gururla misafir ediyor, ilçemizde misafirperverlik örneği sergiliyoruz. Kurmuş olduğumuz bu derneğimizle ilçemizin reklamını daha iyi yapma fırsatımız olacak." diye konuştu.

 

TOPLUMA FAYDA SAĞLAMAK ASLİ GÖREVLERİ OLACAK

Çine Güvercin ve Kanatlı Hayvanları Yaşatma Üretme Koruma ve Yetiştiriciler Derneği'nin en önemli amacının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyleyen Tezer, "Hayvanı, doğayı seven insanlar genelde çevresine yararlı, saygılı ve sevgili insanlardır. Kuş sevdası gençlerimizin birçoğunun hayatında önemli bir rol oynamakta. Gençlerimiz bu sevdaya gönül vererek hem topluma faydalı hem de kötü alışkanlıklardan uzak mutlu bir yaşam sürdürmekte. Gençlerimizi dernek çatısı altında toplamak, onlara hayvan sevgisini aşılamak ve bu sayede memleketine, vatanına, milletine sevgili saygılı bireyler yetiştirmek adına toplum ve devlete katkı sağlamak en asli görevlerimizin başında yer alacak." şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler